‘Bad’ van Michael Jackson wordt na 25 jaar heruitgebracht

Een kwart eeuw geleden belandde het succesvolle album Bad van Michael Jackson in de platenrekken. Voor platenmaatschappij Epic/Legacy reden genoeg om het album opnieuw uit te brengen.

Naar aanleiding van het uitkomen van “Bad” een kwart eeuw geleden komt het succesrijke album van Michael Jackson opnieuw op de markt, zo heeft platenmaatschappij Epic/Legacy
Recordings en de nalatenschap van de drie jaar geleden zanger bekendgemaakt.

30 miljoen stuks verkocht

‘Bad 25’ zal vanaf september verkrijgbaar zijn. De jubileumbox omvat onder andere drie cd’s, ook met voorheen niet uitgebrachte opnames, en een dvd met een selectie uit een optreden dat Wacko Jacko in 1988 in het Londense Wembleystadion gaf.

De originele plaat kwam in augustus 1987 uit en is meer dan 30 miljoen keer verkocht. Het door Quincy Jones geproduceerde album bevat songs als ‘Bad’, ‘The Way You Make Me Feel’, ‘Another Part Of Me’, ‘Man In The Mirror’, ‘I Just Can’t Stop Loving You’ en ‘Smooth Criminal’.

Monumentaal

‘Bad’ is in veel opzichten “monumentaal” geweest. Jackson heeft de elf liedjes zelf geschreven. De plaat zorgde voor zes Grammy-nominaties en won daarbij twee prijzen. De bijhorende tournee, die Wacko Jacko ook in Werchter bracht, was zijn eerste solotournee rondom de wereld. Die omvatte 123 concerten waarop vier miljoen mensen zijn afgekomen. Dat was een toenmalig record wat bezoekersaantallen en inkomsten betreft. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content