Amerikaanse tieners nog steeds gek op Bieber en Swift

© Getty Images

De grote winnaars van de Teen Choice Awards zijn popzanger Justin Bieber en countryzangeres Taylor Swift.

Popzanger Justin Bieber en countryzangers Taylor Swift blijven respectievelijk de koning en koningin van de Amerikaanse tieneridolen. Beide sterren waren de grote winnaars op de jaarlijkse Teen Choice Awards. Daarnaast doet ook ‘The Twilight Saga’ het nog steeds erg goed bij de jeugd.

De Amerikaanse countryzangeres Taylor Swift (22) won in totaal vijf Teen Choice Awards. Swift viel onder meer in de prijzen als beste vrouwelijke artiest en beste countryzangeres. Daarnaast kreeg ze ook een prijs als stemactrice voor haar rol in de animatiefilm ‘The Lorax’.

De andere grote winnaar van de avond was Justin Bieber (18). Hij mocht in totaal vier awards mee naar huis nemen, waaronder een award voor beste mannelijke artiest en beste single (‘Boyfriend’). Bieber gaf ook een optreden tijdens de awardsshow. Hij bracht de nummers ‘Boyfriend’ en ‘As Long As You Love Me’.

Daarnaast blijven de Twilight-verfilmingen enorm populair bij de Amerikaanse jongeren. Dit jaar won ‘The Twilight Saga’ de Ultimate Choice Award. In de voorbije vier jaar won de filmreeks maar liefst 41 Teen Choice Awards. De hoofdrolspelers uit de film Kristen Stewart, Taylor Lautner en Robert Pattinson kwamen persoonlijk de prijs, in de vorm van een surfplank, in ontvangst nemen. Een andere film die ook goed scoorde op de Teen Choice Awards was ‘The Hunger Games’. De film viel in de prijzen voor onder meer het beste boek en beste film. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content