Alt-J maakt soundtrack bij Britse indiefilm

De Britse rockband Alt-J gaat de muziek verzorgen bij een nieuwe Britse indiefilm. ‘Leave To Remain’ vertelt het verhaal van tieners die migreren naar het Verenigd Koninkrijk.

De Mercury Music Prize-winnaars gaan samenwerken met regisseur Bruce Goodison voor de soundtrack bij zijn nieuwe project ‘Leave To Remain’. Het is de eerste keer dat de band muziek zal maken voor een film. Alt-J brak vorig jaar door met hun debuutplaat ‘An Awesome Wave’ en is genomineerd in drie categorieën bij de komende Brit Awards.

‘Leave To Remain’ draait rond een groep tieners die de moeilijke levensomstandigheden in hun geboorteland ontvluchten en proberen te overleven in het Verenigd Koninkrijk. De titel verwijst naar de Engelse benaming voor een verblijfsvergunning, die over het Kanaal kan variëren van enkele dagen tot drie jaar. Bruce Goodison maakt met dit ‘coming of age’-project de overstap van documentaires naar fictie. Een releasedatum voor de film is er nog niet.

Goodison benaderde Alt-J nadat hij tijdens het schrijven van het script constant naar hun album ‘An Awesome Wave’ luisterde. ‘Ik was onmiddellijk gecharmeerd door de karaktervolle aard van hun muziek’, zei hij over zijn keuze. ‘Het voelde als de perfecte begeleiding bij de emotionele reis van mijn personages.’ (XVdL)

Alt-J – Breezeblocks

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content