51 gewonden bij blikseminslag op Duits rockfestival

© Belga

Op de eerste dag van het driedaagse muziekfestival ‘Rock am Ring’ in het Duitse Mendig zijn vrijdagavond 51 bezoekers gewond geraakt door een blikseminslag.

Door de onweersbui die over het Duitse festival ‘Rock am Ring’ trok moesten de liveoptredens ongeveer een half uur stilgelegd worden. Voor de 90.000 aanwezige fans zat er niets anders op dan wachten op het vliegveld van Mendig, waar het festival sinds 2015 plaatsvindt. De zware regen vernietigde ook tal van tenten. Een woordvoerster van het festival weerlegde echter de geruchten dat het festival de komende dagen geannuleerd wordt.

Ook vorig jaar had het festival zware pech met het weer, en raakten 33 mensen gewond door een blikseminslag.

Vooral het zuiden van Duitsland kreeg vrijdag zware regenval te verduren, met ondergelopen straten en kelders tot gevolg. In de deelstaat Beieren werd vooral Weilheim-Schongau getroffen, in de deelstaat Baden-Württemberg waren er op meerdere plaatsen overstromingen.

Het festival ‘Rock am Ring’ is het het grootste rockfestival van Duitsland, en heeft dit jaar namen als Major Lazor, Red Hot Chili Peppers en Black Sabbath op zijn affiche staan. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content