5 tips om 70 jaar Paul McCartney te vieren

Voor al wie niet naar het Rivierenhof kan: 5 originele tips om de 70e verjaardag van Paul McCartney, op 18 juni, gepast te vieren.

Op maandag 18 juni wordt Sir Paul McCartney 70 jaar. Acht Vlaamse Macca-fans vieren die dag in het Antwerpse Rivierenhof zijn verjaardag met een eenmalige Radio 1 Beatles-sessie. Arno, Soulsister, School is Cool, Jasper Steverlinck, Intergalactic Lovers, Tom Pintens, Amatorski en Geppetto & The Whales bedachten eigen versies van hun favoriete Beatles-songs om samen met de speciale Radio 1 Beatles-band de gloriedagen van de fab four nog eens te herbeleven. Wie niet naar dit gezellige openluchtconcert kan afzakken maar de legendarische Beatle toch wil vieren, kan deze tips in overweging nemen:

Ga naar het Waltonhospitaal De plaats in Liverpool waar het allemaal begon, waar James Paul McCartney op 18 juni 1942 werd geboren. ‘Hij zag er afschuwelijk uit, als een stuk rood vlees. Toen ik thuiskwam, begon ik te wenen, voor het eerst in jaren’, aldus trotse vader Jim later in een interview.
Speel trompet Op zijn 14e verjaardag kreeg de jonge McCartney van zijn vader zijn allereerste instrument: een trompet. Hij oefende er een tijdje op, ’tot ik besefte dat ik niet zou kunnen zingen met dat ding in mijn mond’, zo vertelde hij in The Beatles Anthology. Daarom ging hij later terug naar de winkel om de trompet in te ruilen voor zijn eerste akoestische gitaar.

Zet ‘Help’ op endless repeat Op 18 juni 1965, McCartneys 23e verjaardag, legden The Beatles in de Abbey Road-studio’s de laatste hand aan het album Help. Onder meer het titelnummer, It’s Only Love, Act Naturally en Yesterday kregen er hun definitieve mix.

Ga naar Mull of Kintyre Ja, we weten het: de plaats aan de kust van Schotland heeft hem geïnspireerd tot een van de grootste draken uit zijn carrière. Maar hij tekende er in 1966 op de dag voor zijn 24e verjaardag wel de aankoopakte voor High Park Farm, de boerderij waar hij later met zijn vrouw Linda zou gaan wonen en werken.

Neem lsd Voor zijn 25e verjaardag gaf McCartney zichzelf een heel bijzonder cadeau: een mediastorm. Op 17 juni 1967 publiceerde het Amerikaanse tijdschrift Life een interview waarin de Beatle voor het eerst toegaf dat hij lsd had gebruikt. ‘Het heeft me de ogen geopend’, aldus Macca. ‘We gebruiken slechts een tiende van ons brein. Stel je voor wat we zouden kunnen bereiken als we dat verborgen deel aanboren.’ De Britse media sprongen natuurlijk op het verhaal en op 19 juni mocht McCartney het allemaal nog eens uitleggen op tv-zender ITV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content