250 personen dienen klacht in omdat ze concerttickets aan woekerprijzen kochten

Er is massale fraude gepleegd met tickets voor K3. Malafide Nederlandse internetsites kopen duizenden tickets op voor de shows van K3 en verkopen ze veel duurder verder. Tijdens het tweede weekend van januari alleen al kwamen 550 nietsvermoedende gezinnen naar het K3 concert in de Lotto Arena, om aan de deur vast te stellen dat ze minstens 20 euro te veel hadden betaald. © BELGA

Al 250 personen die concerttickets aan woekerprijzen hebben gekocht, hebben daarvoor klacht ingediend bij het meldpunt van de Economische Inspectie. Dat zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie, in Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Beheerders van frauduleuze websites als ticketsbelgie.be of giggotickets.be kochten naar verluidt 17.000 tickets voor K3-concerten in Hasselt en Antwerpen. Ze verkochten de tickets door met winst en verdienden zo 400.000 euro. In de nasleep van die fraude hebben de voorbije week veel gedupeerden zich gemeld.

En niet alleen bij het meldpunt voor doorverkochte tickets van de Economische Inspectie, dat vorige week woensdag werd opgericht. “Op ons meldpunt hebben we in ruim een week tijd duizenden reacties binnengekregen”, zegt Jan Vereecke van Tele Ticket Service. Inmiddels blijken de frauduleuze websites gewoon door te gaan. Nu zou er ook al fraude gepleegd worden met Rock Werchter-tickets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content