’21’ van Adele verkoopt beter dan ‘Thriller’ van Michael Jackson

’21’, de tweede langspeler van Adele, krijgt stilaan legendarische proporties. Het succesalbum verkocht in Groot-Brittannië meer exemplaren dan ‘Thriller’, het magnum opus van Michael Jackson uit 1982.

4.274.300 stuks. Zoveel albums heeft de Britse zangeres tot nog toe in eigen land verkocht. Dat zijn er exact 500 meer dan de legendarische ‘Thriller’-plaat die wijlen Michael Jackson in 1982 uitbracht. Daarmee houdt Adele de King of Pop uit de top-5 in de lijst met best verkochte albums aller tijden in Groot-Brittannië. Het compilatiealbum ‘Greatest Hits’ van de Britse rockgroep Queen voert de lijst aan.

Dat ’21’ nog altijd als zoete broodjes verkoopt, blijkt uit de cijfers van april. Gemiddeld gingen maar liefst 20.000 exemplaren per week over de toonbank. Een indrukwekkend cijfer voor een album dat intussen al 15 maanden in de winkel ligt.

‘Beter doen dan ‘Thriller’ is wonderbaarlijk’, zegt Martin Talbot die de Britse hitijsten mee coördineert. ‘Thriller wordt immers nog altijd beschouwd als het meest iconische album ooit.’

Bestverkochte album van de 21ste eeuw

’21’ staat intussen 65 weken onafgebroken in de Album Charts. Het is voorlopig het bestverkochte album van de 21ste eeuw, en de plaat doet het in Groot-Brittannië ook beter dan pakweg Michael Jackson’s ‘Bad’, Pink Floyd’s ‘The Dark Side Of The Moon’ en Dire Straits’ ‘Brothers In Arms’.

Adele won ook al 6 Grammy Awards en 2 Brit Awards. En in de ‘richlist’ van de Britse krant The Sunday Times klom ze dit jaar op naar de eerste plaats in de categorie van rijkste jonge muzikant. Op haar 23ste heeft ze meer dan 24 miljoen euro op haar bankrekening staan. (DB)

Top 10 best verkochte albums in Engeland:

1 – Greatest Hits – Queen
2 – Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Beatles
3 – Gold: Greatest Hits – ABBA
4 – (What’s The Story) Morning Glory? – Oasis
5 – 21 – Adele
6 – Thriller – Michael Jackson
7 – Brothers In Arms – Dire Straits
8 – The Dark Side Of The Moon – Pink Floyd
9 – Bad – Michael Jackson
10 – Greatest Hits II – Queen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content