10 must-sees op Rock Werchter 2014

Pearl Jam © GF

U vertoeft de komende dagen op een zekere Brabantse weide? Zorg dan dat u deze tien acts, aangeprezen door de muziekrecensenten van Knack Focus, niet mist.

Daptone Super Soul Revue (3/7, 16u20, KluB C)

Geen betere manier om uw Werchtervierdaagse op gang te trappen dan met de Daptone Super Soul Revue: tweeënhalf uur soul, funk en gospel uit de kokers van onder anderen Sharon Jones en Charles Bradley. En of u wakker zal zijn. (M.I.)

Damon Albarn (3/7, 20u15, KluB C)

Voor het tweede jaar op rij verwelkomt Werchter Damon Albarn. Deze keer zonder de andere leden van Blur, maar met een soloalbum op zak. Voor het eerst alleen in de spotlights, eerlijk en rechtuit. Niet te missen. (J.B.)

Paolo Nutini (4/7, 20u05, Main Stage)

Een Schot met een Italiaanse naam en een zwarte soulstem. Ook in zijn muziek eet Paolo Nutini van vele walletjes: pop, rock, soul, reggae, country, folk, ragtime… Een festival op zich, kortom. Met alvast één garantie: sterke zang. (K.B.)

Rodrigo y Gabriela (4/7, 16u35, Main Stage)

Geen zang bij Rodrigo y Gabriela, dit Mexicaans koppel spreekt met gitaren. En nog verdomd luid ook, want dichter bij een hardrockband kan je als tweekoppig akoestisch duo niet aanleunen. (M.I.)

tUnE-YArDs (5/7, 15u20, KluB C)

Noem ons ouderwets, naïef of verwend, maar avontuurlijke, speelse, van een eigen smoelwerk getuigende popmuziek zoals Merrill Garbus die uit haar hoed tovert, moet men tegenwoordig ver zoeken. Tenzij u op het goeie moment op een zekere Brabantse weide vertoeft. (K.B.)

Melanie De Biasio (5/7, 17u, KluB C)

Jazz met een popinslag, dromerig en fragiel: als u na ruim twee dagen rockgeweld even naar adem wilt happen, doet u dat best in het gezelschap van Melanie De Biasio. (M.I.)

Pixies (5/7, 22u15, The Barn)

‘You put the cock in cocktail, man. Well, l put the tail in – WAIT!’, luidt de opvallendste zinsnede uit de titeltrack van de nieuwe Pixies. En of ze weer scherp staan, zwarte Frank en zijn kompanen. (M.I.)

Pearl Jam (5/7, 22u, Main Stage)

Op plaat verrast Pearl Jam al lang niet meer, maar live blijft de kliek uit Seattle een belevenis. Niet in het minst dankzij een fijne traditie die sinds hun begindagen meegaat: covers spelen. Neil Young, Kiss, Fugazi of Victoria Williams: benieuwd welke van hun helden ze dit jaar op het hoofdpodium van Werchter zullen eren. (K.B.)

Parquet Courts (6/7, 14u10, KluB C)

Op zondagmiddag hebben ze in Werchter een efficiënt shot adrenaline voorzien: Parquet Courts, het zootje garage- en punkrockers uit Texas dat enkele weken geleden zijn sterke tweede album ‘Sunbathing Animal’ de ether in knalde. Met zo’n albumtitel is een festivalpassage toch al half geslaagd, niet? (J.B.)

Stromae (6/7, 00u15, Main Stage)

Ooit zagen wij een halve Werchterweide richting parking sloffen nadat Guy Mortier de afsluiter had aangekondigd met de woorden: ‘Ik zal u niet langer vervelen, dat laat ik zo dadelijk over aan… The Cure!’ Iets zegt ons dat dergelijk fenomeen zich dit jaar niet zal herhalen, integendeel. Fêtons! (J.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content