Opera Vlaanderen genomineerd voor prestigieuze Duitse theaterprijs

La JUIVE © Annemie Augustijns

‘La Juive’, een productie van Opera Vlaanderen, is genomineerd voor Der Faust 2016, een belangrijke Duitse theaterprijs.

‘La Juive’ ging in april 2015 in première in Opera Gent en is een coproductie met Nationaltheater Mannheim, waar de voorstelling vorig seizoen te zien was.

De opera vertelt het verhaal van Rachel, een joods opgevoede vrouw die verliefd wordt op de christelijke strijder Léopold en die zo haar doodvonnis en dat van haar vader Eléazar tekent. Regisseur Peter Konwitschny onderstreepte in zijn regie een ontwrichte maatschappij die haar heil zoekt in religieus extremisme en rassenhaat, luidt het.

Der Faust wordt uitgereikt door het Deutscher Bühnenverein aan voorstellingen die “bepalend zijn voor het Duitse theater”. De uitreiking vindt plaats op 5 november 2016 in Theater Freiburg.

“Dit nieuws is een goede start voor het nieuwe seizoen”, zegt Aviel Cahn, intendant van Opera Vlaanderen. “Zowel bij ons als in Mannheim werd het publiek avond aan avond gegrepen door dit dwingende verhaal in de meesterlijke regie van Peter Konwitschny, die nog altijd zowel zijn artiesten als zijn publiek kan blijven uitdagen en kan aantonen dat een 19de eeuwse grand opéra nog vreselijk actueel kan zijn.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content