Spotify heel binnenkort in de Verenigde Staten?

De geruchten doen al zeer lang de ronde, maar volgens Noisecast is het een kwestie van dagen voordat muziekdienst Spotify zijn intrede doet in de Verenigde Staten. Een Belgische lancering komt zo misschien wel een klein stapje dichterbij.

Spotify is een van oorsprong Zweedse dienst die volgens sommigen wel eens een oplossing voor het illegale downloaden kan betekenen. Voor tien euro per maand (of zelfs voor niets, als je met reclame en een limiet kan leven) kunnen gebruikers onbeperkt luisteren naar een iTunes-achtige muziekwinkel. Dit werkt ook offline op smartphones en sommige mp3-spelers. In de landen waar Spotify al is ingevoerd, onder meer Nederland en het Verenigd Koninkrijk, is de dienst een doorslaand succes.

Ondertussen heeft onder meer Amazon al een gelijkaardige dienst uit de grond gestampt, en begint het idee van een ‘cloud-based’ muziekdienst (dus een systeem waarbij je de muziek vooral streamt op het internet) langzaam maar zeker ingeburgerd te raken.

Spotify is op dit moment nog niet beschikbaar in de Verenigde Staten, maar volgens Noisecast zou dit tussen 5 en 15 juli dan toch moeten gebeuren. Warner Music Group was de laatste grote platenmaatschappij waarmee nog geen akkoord op tafel lag, maar blijkbaar hebben Warner en Spotify elkaar dan toch gevonden.

Dit is ook goed nieuws voor Belgische muziekfans. Volgens kenners is Spotify nog niet in ons land beschikbaar omdat het Zweedse bedrijf eerst de grotere markten (zoals natuurlijk de USA) zou willen veroveren. Nu dit blijkbaar gebeurd is, zit de kans erin dat Spotify op termijn wel eens zou kunnen beginnen onderhandelen met Sabam en de Belgische platenmaatschappijen. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content