‘Palmbook’ haalt inspiratie bij de Xperia Play

De EraPalm 5 is een technologische kruising tussen een gametoestel, een minitablet en een ultrakleine netbook met verdoken qwertyklavier: een palmbook zo u wil.

Het is overduidelijk dat het Chinese EraThink zich voor het ontwerp van haar EraPalm 5 gebaseerd heeft op de recent verschenen Xperia Play van Sony Ericsson. De D-Pad aan de linker- en de vier keuzetoetsen aan de rechterzijde – bedoeld voor het spelen van videogames – lijken zo uit de PSP-stal van Playstation weggelopen.

Grote verschil is dat de EraPalm 5 geen technologische kruising is tussen een draagbare spelconsole en een mobiele telefoon (er kan zelfs niet mee gebeld worden), maar veeleer tussen een gametoestel, een minitablet en een ultrakleine netbook met verdoken qwertyklavier: een palmbook zo u wil.

Het Windows 7-besturingssysteem moet alles in goede banen leiden. Een Intel Atom Z-processor, 5-inch aanraakscherm, wifi, 3G, een hdmi-uitgang voor 1080p HD-videosignaal, gps-ontvanger, 2 GB geheugen en 16, 32 of 64 GB SSD-opslagcapaciteit doen het beste vermoeden.

Toch vragen we ons af of de batterij wel voldoende krachtig is om er écht lang mee te werken en/of spelen. Drie tot vier uur lijkt ons het absolute maximum. Wanneer, waar en tegen welke prijs het apparaat verschijnt, is nog een volstrekt raadsel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content