inFamous 2: Kernkrachtman

Cole McGrath die twee jaar geleden in de eerste inFamous-game na een explosieve ramp met elektrostatische krachten werd opgezadeld, is back.

inFamous 2PlayStation 3 ? SCEE

GAMEPLAY 8 ? GRAFIEK 9 ? GELUID 8

Achtergrond

Cole McGrath, de protagonist die twee jaar geleden in de eerste inFamous-game na een explosieve ramp tegen wil en dank met elektrostatische krachten werd opgezadeld, is terug. In de sequel baant hij zich al springend, duikend en klauterend een weg in New Marais, een fictieve metropool waarvoor de spelmakers zich vormelijk hebben laten inspireren door New Orleans. Dat vertaalt zich in een gevarieerdere omgeving met wolkenkrabbers, drukke verkeersaders, industriële terreinen, dunner bevolkte buitenwijken én sompige moerassen

Electrica salsa Uw elektrisch geladen krachten worden na een tijdje uitgebreider dan ooit. Objecten uit de spelwereld kunnen aangetrokken en als projectiel gekatapulteerd worden, u kunt zich vasthechten aan gevels, over elektriciteitsdraden surfen én geboefte kan getrakteerd worden op verschroeiende hitte, verlammende stralen en onverwachte explosies. De held neemt het ook regelmatig op tegen imposante demonen en creaturen, die een meer doordachte aanpak vereisen dan het kleine grut dat uw pad kruist.

Mor(t)aliteit Cole komt ook opnieuw voor morele vraagstukken te staan die bij de speler beslissingen afdwingen. Afhankelijk van deze beslissingen wordt u beloond met karmapunten die het karakter van de held, zijn impact op het hoofdverhaal én zijn superkrachten doen evolueren. Dit filosofische onderdeel van de game werd in inFamous 2 veel beter uitgewerkt dan in zijn voorganger. Wie bijvoorbeeld tijdens het afrekenen met rivalen rekening houdt met de levens van de lokale bevolking zal een ander personage en volledig ander verhaal ontwikkelen dan wie enkel met zijn eigen levensbehoud begaan is.

Verdict

inFamous 2 vormt misschien niet dé overtreffende trap op zijn voorganger, maar is wel veel beter uitgebalanceerd wat het hoofdpersonage en de confrontaties met rivalen betreft, bevat meer afwisseling en blijft ondanks het soms vreemde bokkensprongen makende verhaal voldoende boeiend. Een leuke community-toevoeging is ook de mogelijkheid tot het zelf bedenken, ontwerpen en online delen van missies, waarvoor u optioneel de bewegingsgevoelige PlayStation Move-controller kunt inschakelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content