Game ‘Green Lantern: Rise of the Manhunters’

Acteur Ryan Reynolds springt in de bioscoopzalen nog steeds heftig heen en weer als groene lantaarn Hal Jordan. Ook in het promotioneel ondersteunende videospel geeft Reynolds vorm aan de derderangs stripheld.

Achtergrond Acteur Ryan Reynolds springt in de bioscoopzalen nog steeds heftig heen en weer als groene lantaarn Hal Jordan. En ook in het promotioneel ondersteunende videospel geeft Reynolds vorm aan de derderangs stripheld. Toch is dit geen wegwerpgame dertien in een dozijn geworden. Ook al blijkt uit de gebrekkige afwerking dat de game gelijktijdig met de filmrelease in de winkelrekken geforceerd werd.

Verhaal Als lid van een intergalactische politie-eenheid neemt u het op tegen allerlei dolgedraaide robots en ander schorremorrie uit de ruimte. Daarbij kunt u een beroep doen op de groene ring met speciale krachten die u draagt. Die laat u onder meer toe om te vliegen en allerlei hard-light wapens te vervaardigen uit groene energie, zoals zwaarden, kolossale hamers, machinegeweren tot zelfs een straaljager. Tien missies lang dient u als een bezetene honderden rivalen naar de eeuwige jachtvelden te verdoemen.

Meppen en schieten God of War-achtige knokactie wordt afgewisseld met passages waar u kunt rondvliegen en doelloos schieten. Alles werd bewust eenvoudig en laagdrempelig gehouden. Té simpel misschien: vooral de tegenstanders reageren vaak hetzelfde, waardoor er op een paar eindbaasgevechten na zo goed als nergens strategie aan te pas komt. Op eender welk moment in het spel kunt u in co-op (offline) met een vriend of vriendin voortspelen. Wie over een aangepaste tv beschikt, kan de game zelfs in stereoscopisch 3D uitproberen.

Verdict DC Comics en Warner Brothers hebben duidelijk het maximale gepuurd uit de relatief beperkte productietijd met deze titel. Het resultaat is een degelijke filmgame die de nodige finesse, vernieuwing en afwisseling mist om zichzelf boven de middenmoot uit te tillen. Uiteindelijk is het spel, net zoals de film, een holle blockbuster geworden die maar nipt voldoende entertaint zolang uw ogen op het scherm gericht staan. Daarna bent u alles meteen weer vergeten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content