Amerikaanse militair daagt IS uit voor Pokémongevecht

Amerikaanse soldaat Louis Park daagt IS uit voor Pokémonbattle © Twitter/Louis Park

Een Amerikaans militair die meevecht tegen Islamitische Staat heeft het wereldnieuws gehaald. Niet met zijn prestaties als militair, wel met zijn prestaties in het razend populair spel Pokémon Go. Achter de frontlijn jaagt de man passioneel achter de monstertjes. Ondertussen heeft hij IS al uitgedaagd voor een echte battle.

Terwijl de VS extra soldaten naar Irak stuurt en de strijd om IS-hoofdkwartier Mosul in volle gang is, wil militair Louis Park op een heel ander front de strijd aangaan met Islamitische Staat. Park is een ex-marinier en Afghanistanveteraan die meevecht met Koerdische milities. ‘De dagen zijn saai. Om de twee dagen schiet IS mortieren af, maar een echte aanval volgt er zelden’, liet hij weten aanThe Verge.

Louis Park Pokémon
Louis Park Pokémon© Louis Park / Facebook (screenshot: Inverse)

Daarom vroeg Park zich af of hij IS zelf zou kunnen uitdagen. Niet ter land, ter zee of met een cyberaanval, maar met een battle in het razend populaire game Pokémon Go.

Aan de nieuwssite Inverse vertelde Park dat gamen aan het front nog niet zo evident is. ‘Enkel de basisfuncties van mijn smartphone werken hier en ik verlies vaak het GPS-signaal’, stelt hij vast. Toch ving Park een Squirtle die virtueel stond te verpozen vlak voor zijn machinegeweer.

Park kijkt uit naar de periode van rust die er voor hem aankomt. Duhok, de dichtstbijzijnde grote stad, is namelijk een ware verzamelplaats van Pokémon. Ook in Erbil, een andere stad, wil Park graag de Pokémon Go-scene verkennen. Klein detail: een water-Pokémon als Squirtle is in de woestijn een enorme troef. (JVL)

Andere bizarre incidenten uit de eerste week van Pokémon Go lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content