Roger Raveelmuseum is ontzegeld

In Machelen bij Zulte zijn de zegels van het Roger Raveelmuseum na een week alweer weggehaald. Het museum is sinds vandaag 11 uur opnieuw toegankelijk voor het grote publiek.

Een week nadat een vrederechter het Roger Raveelmuseum in Zulte verzegelde om de erfrechten en het oeuvre van de overleden kunstschilder Roger Raveel veilig te stellen, werden de zegels alweer weggehaald.

Om de erfrechten en het oeuvre van de recent overleden Roger Raveel veilig te stellen, had een vrederechter op vraag van de weduwe van de kunstenaar het Roger Raveel Museum in Zulte op 19 maart verzegeld. De vrees bestond dat het museum werken uit het oeuvre van de schilder moest verkopen om het hoofd financieel boven water te houden, wat indruist tegen de wil van de overleden schilder om zijn oeuvre te beschermen en intact te houden.

De enige bedoeling van Marleen De Muer bestaat erin te garanderen dat het werk van haar echtgenoot voor het grote publiek toegankelijk blijft.

Tijdens de Raad van Bestuur van de Stichting, waartoe ook de weduwe behoort, is nu besloten om de zegels weg te halen. Er werd afgesproken dat onderzocht wordt in hoeverre de bestaande inventaris van het museum klopt. De bedoeling is om tegen eind mei gevolg te geven aan de audit van de Vlaamse Gemeenschap.

De deuren van het museum, in de Gildestraat in Zulte, zijn woensdag om 11 uur opnieuw open gegaan.

Kunstschilder Roger Raveel overleed op 30 januari op 91-jarige leeftijd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content