Programma Zomer van Antwerpen voorgesteld

© Belga

Het twee maanden durende zomerfestival doet in 2010 extra moeite voor moeilijk bereikbare doelgroepen.

In Antwerpen is donderdag het programma van de Zomer van Antwerpen (ZvA) voorgesteld. Schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) benadrukte dat het twee maanden durende zomerfestival voor iedereen toegankelijk moet zijn.

“Zo komen er extra initiatieven voor vier doelgroepen die nog te weinig bereikt of betrokken worden: jongeren, mensen met een handicap, senioren en mensen met een andere etnisch-culturele achtergrond.” De schepen wil drempelverlaging ook doortrekken naar het hele cultuurbeleid.

Voor de jongeren heeft ZvA een specifieke plek in de voormalige gasfabriek naast het station Antwerpen-Oost. De zomerfabriek wordt een ontmoetingsplaats waar ze worden ondergedompeld in film, theater, poëzie en waar ze kunnen overnachten in het nulsterrenpension. Aan de hand van “zomerambassadeurs” wil ZvA de drempel verlagen voor allochtonen die vandaag nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in het culturele landschap. Diversiteit vormt dit jaar de rode draad door de programmatie en communicatie.

Blikvanger

Daarnaast trachten diezelfde ambassadeurs ook de senioren te overtuigen om een of meerdere voorstellingen te bezoeken. Tot slot moet ZvA ook meer personen met een handicap bereiken. “Daarbij denken we niet enkel aan de toegankelijkheid van de voorstellingen, maar ook aan het vertolken van voorstellingen voor slechthorenden en audioscript bij voorstellingen voor slechtzienden”, aldus Heylen.

In totaal bundelt de Zomer van Antwerpen ruim 700 evenementen en voorstellingen. Blikvanger wordt ongetwijfeld de passage van de duiker en de reuzin van Royal de Luxe van 20 tot 22 augustus. Tickets zijn beschikbaar vanaf zaterdag 12 juni in de Boerentoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content