Banksytentoonstelling komt in 2017 naar Antwerpen (zonder Banksy)

© REUTERS

Op 14 januari zal in Antwerpen de tentoonstelling ‘The Art of Banksy’ opengaan. De locatie wordt nog niet vrijgegeven, geheel in overeenstemming met de geheimzinnigheid die er heerst over de street-artkunstenaar, van wie de identiteit niet vaststaat.

De Brit Banksy staat bekend voor zijn street-art, die politiek-maatschappelijke thema’s aankaart met satirische graffititekeningen op publieke plaatsen, onder meer op de Israëlische afscheidingsmuur. De identiteit van Banksy – volgens sommigen gaat het om een collectief – staat niet vast, al werden zijn werken wereldberoemd en wordt er veel geld voor geboden.

Mysterie

Momenteel loopt in Amsterdam tot en met 8 januari de tentoonstelling ‘The Art of Banksy’, waar tientallen kunstwerken van hem te zien zijn. Die tentoonstelling komt vanaf 14 januari naar Antwerpen, maar de concrete locatie wordt pas later bekendgemaakt, in lijn met het mysterie rond de kunstenaar. Voor alle duidelijkheid: Banksy zelf heeft niets met de expositie te maken. De laatste door Banksy zelf gorganiseerde tentoonstelling was Dismaland.

Zondag zullen in Antwerpen rode ballonnen worden opgelaten in de aanloop naar de tentoonstelling. De ballonnen verwijzen naar een van Banksy’s bekendste creaties: een zwart-wit meisje met een felrode ballon, een werk dat de kunstenaar in 2014 nog inzette in een campagne tegen de aanhoudende bloedvergieten in Syrië. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content