Altijd en overal virtueel Rubens kijken

© KMSKA

In primeur voor België lanceert het KMSKA een virtuele wandeling door zijn Rubenszaal.

Rubens kijken binnen de museummuren, overal en op elk moment van de dag. Voortaan kan het via de nieuwe applicatie op de website van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen.

Daardoor kan je virtueel rondwandelen in de Rubenszaal, de schilderijen in detail bekijken en extra informatie opvragen. De nieuwe tool is ook beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod Touch op iTunes. Intussen is het KMSKA ook op sociale netwerksites als Facebook en Twitter actief.

Daarnaast pakt het KMSKA op zijn nieuwe, drietalige website uit met de collectiecatalogus met zo’n 4.500 kunstwerken, een kalender en toegankelijke informatie over de hoogtepunten uit de verzameling. De aanverwante literatuur kan je meteen online opzoeken in de museumbibliotheek.

Renovatie

Bovendien is de website aangepast aan slechtziende en blinde surfers en aan surfers met een motorische beperking. Met de vernieuwde website wil het KMSKA “nog voor de sluiting meer dan ooit toegankelijk zijn”.

Vanaf 3 oktober sluit het KMSKA voor een langere periode de deuren. Ook over die renovatiewerken en het masterplan biedt de nieuwe website informatie. Tijdens de werken zal een groot deel van de collectie elders te zien zijn.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content