Zes Vlamingen op longlist ECI Literatuurprijs

Lize Spit. © Keke Keukelaar

Naast onder meer Lize Spit – met haar debuutroman ‘Het smelt’ – en Connie Palmen (‘Jij zegt het’) maakt ook Knack-medewerker Roderik Six (‘Val’) kans op een van de belangrijkste prijzen in de Nederlandstalige literatuur.

Zes Vlamingen hebben de longlist van de ECI Literatuurprijs gehaald. De organisatie maakte woensdag de lijst van 25 boeken bekend die kans maken op deze prijs, de vroegere AKO Literatuurprijs. O

nder andere “Het smelt” van de jonge schrijfster Lize Spit maakt kans op de prijs, die 50.000 euro waard is. Andere Vlaamse namen op de longlist zijn Chris De Stoop (“Dit is mijn hof”), Bart Koubaa (“Een goede vriend), Elvis Peeters (“Jacht”), Roderik Six (“Val”) en Christophe Vekeman (“Hotel Rozenstok”).

De jury maakte haar selectie uit meer dan 450 ingezonden fictie- en non-fictieboeken die verschenen tussen 1 juli vorig jaar en 1 juli dit jaar. Andere bekende namen die de longlist gehaald hebben zijn Arnon Grunberg (“Moedervlekken) en Frank Westerman (“Een woord een woord”).

Ook Connie Palmen haalde met “Jij zegt het” de longlist. Eerder dit jaar won ze al de Libris met dat werk.

De shortlist wordt op 16 september bekendgemaakt, de winnaar volgt op 10 november. Louise O. Fresco zit de jury dit jaar voor. Zij wordt bijgestaan door Joost de Vries, Jelle Van Riet, Annet de Jong, Daniëlle Serdijn en Sofie Gielis.

Nieuw dit jaar is dat er ook een Lezersprijs wordt uitgereikt, door 50 lezers uit Vlaanderen en Nederland. Zij kiezen hun winnaar uit de werken op de shortlist. Vorig jaar won Jeroen Brouwers de prijs voor “Het hout”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content