Lucky Luke siert stadhuis van Kortrijk

Lucky Luke is springlevend. © /

Het stadhuis van Kortrijk brengt hulde aan Lucky Luke, dit jaar 70 geworden, met gigantische afbeeldingen van de stripheld op een werfdoek.

Het stadhuis van Kortrijk is sinds enkele dagen in volle renovatiefase. De voorgevel die te lijden heeft onder aantasting door vervuiling, wordt grondig aangepakt en staat komende weken helemaal in de stellingen. Het stadhuis maakt nu van de nood een deugd en hangt de hele periode van de werken (vermoedelijk tot eind augustus) een gigantische werfdoek op van de populaire Belgische stripheld Lucky Luke om het 70-jarige bestaan van de reeks van bedenker en Kortrijkzaan Morris te vieren.

Het doek meet 46 op 12 meter en toont de evolutie in de tekenstijl van de lonesome cowboy en zijn paard Jolly Jumper doorheen de jaren.

Begin september organiseert Kortrijk ook een Lucky Luke-verjaardagsweekend. Twee stadspleinen worden omgetoverd tot een saloon slash westerndorp met Lucky Luke-gerelateerde activiteiten voor kinderen, onder het toeziend oog van de Daltons. (DB)

Lucky Luke siert stadhuis van Kortrijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content