Geen Grote Prijs voor Charlie Hebdo tijdens Stripfestival van Angoulême

© Belga

Charlie Hebdo wordt niet geëerd met de hoofdprijs tijdens het internationale Stripfestival van Angoulême.

Aan de petitie waarin werd gevraagd om Charlie Hebdo de Grand Prix toe te kennen tijdens het internationale stripfestival van Angoulême, wordt geen gevolg gegeven. Het verzoekschrift dat werd gelanceerd door juryvoorzitter Gwen de Bonneval verzamelde meer dan 1000 handtekeningen waaronder die van voormalige winnaars en prominente figuren in het stripmilieu, maar stuit dus op een ‘njet’ van de organisatie. Het festival – ’s werelds grootste in zijn soort – gaat op gepaste wijze de slachtoffers herdenken, maar wil een emotionele beslissing wat betreft de toekenning van de hoofdprijs uit de weg gaan. ‘We werken aan tal van andere acties helemaal in de geest van waar Charlie voor staat’, klinkt het.

Er werd onlangs al een speciale Charlie Hebdo-prijs van de vrije meningsuiting in het leven geroepen en een album uitgebracht met de verzamelde tekeningen sinds de aanslag op de redactie van het satirische weekblad.

Het prestigieuze festival van het Zuid-Franse stadje Angoulême is al toe aan zijn 42ste editie. Naar jaarlijkse gewoonte worden vanaf 29 januari meer dan 200.000 stripliefhebbers, auteurs, uitgevers en journalisten van over de hele wereld verwacht voor vier dagen tentoonstellingen, evenementen, boekenbeurzen en signeersessies. Het evenement krijgt door de recente gebeurtenissen een aparte invulling. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content