Geen enkel bod voor overname Boekenbeurs

Hoewel er zich 23 kandidaten hadden aangemeld voor de biedingsprocedure om de Boekenbeurs over te nemen, werd er uiteindelijk geen enkel effectief bod uitgebracht.

Dat meldt de bevoegde gerechtsmandataris. Organisator Boek.be blijft nog tot 19 april beschermd tegen zijn schuldeisers.

Vrijdagmiddag om 12 uur verliep de deadline om een bod in te dienen voor de activiteiten van Boek.be. ‘Niettegenstaande er 23 kandidaten actief hebben deelgenomen aan de biedingsprocedure werd geen enkel bod ingediend voor overname van de activiteiten’, meldt de gerechtsmandataris.

Sinds 15 maart hadden geïnteresseerde partijen toegang tot een digitale dataroom met alle relevante informatie. Na een week hadden zich daar volgens Veilinghuis al vijftien partijen uit Vlaanderen en Brussel gemeld als kandidaat om de organisatie van de Boekenbeurs over te nemen. Dat aantal liep tegen de aanmeldingsdeadline, op 30 maart om middernacht, nog op tot 23. Uit die interesse kwam dus geen enkel concreet bod naar voren. Boekenbeurs-organisator Boek.be zit al lang in financiële problemen, onder meer door krimpende bezoekersaantallen voor de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Een herstructureringsplan dat eind 2019 werd voorgesteld, werd doorkruist door de coronacrisis. De afgelasting van de beurs in 2020 betekende het verlies van bijna de volledige bron van inkomsten voor Boek.be.

Verbaasd

Advocate Nathalie Vermeersch, gerechtsmandataris voor Boek.be, zegt verrast te zijn dat er ondanks het grote aantal geïnteresseerden geen bod werd uitgebracht. De vzw geniet nog twee weken bescherming tegen de schuldeisers, in die periode zal nog een oplossing gezocht worden. ‘Mijn mandaat loopt tot 19 april, tot dan zullen wij blijven zoeken naar een overnemer’, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content