Zwangere guy

Peetvader Lefto

‘Hij heeft swag’

LEFTO: Ik zag Gorik van Oudheusden (op het dak van de auto) voor het eerst rappen tijdens een show van het Brusselse hiphopcollectief Stikstof. Dat er talent in die jongen zit, viel me toen al op. Hij was de MC met de meeste energie, rapte meesterlijk én had swag. Afgelopen zomer ging hij solo, naar eigen zeggen ‘om eens iets anders te doen’. Toen ik zijn eerste single als Zwangere Guy hoorde, was ik meteen verkocht. Hij heeft stijl, maar neemt zichzelf niet te serieus. Zwangere Guy doesn’t give a fuck,en dat maakt hem zo boeiend.Ik steun hem onvoorwaardelijk.

In april komt de eerste mixtape van Zwangere Guy uit, Zwangerschapsverlof Vol. 3. Zowat elke rapper en producer uit Brussel doet erop mee: Roméo Elvis, Le Motel, JeanJass, Tovenaar, Caballero, Le 77. De Brusselse hiphopscene is één grote, hechte familie. En Zwangere Guy is een unieke telg daarvan, al was het maar omdat hij de enige Nederlandstalige MC van de bende is.

Binnenkort wordt Lefto in Transit op Canvas uitgezonden, een documentairereeks waarin ik grootsteden voorstel aan de hand van de lokale muziek. Er zit ook een aflevering over Brussel bij, en daarin is Zwangere Guy de rode draad. Ik ben met hem teruggekeerd naar de buurt waar hij opgegroeid is, in Ganshoren. Ook ik heb daar vaak rondgehangen. Het was dus voor ons allebei een bijzonder bezoek, maar voor hem des te meer. Zijn ouders zijn er niet altijd voor hem geweest, ze waren vaak afwezig. Dan viel hij terug op de muziek, de straat, het basketbal. We zijn voor de reeks nog eens samen gaan basketten. For old times’ sake.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content