Woody’s Wonder Wheel

De nieuwste attractie in Hollywood? Zeggen dat je spijt hebt van je samenwerking met Woody Allen, van wie eind deze maand Wonder Wheel in de bioscoop komt. Deze acteurs stapten uit Woody’s mallemolen.

Greta Gerwig

De New Yorkse actrice won op de Golden Globes twee beeldjes voor haar regiedebuut Lady Bird, maar kreeg nadien meer vragen over Woody Allens To Rome with Love dan felicitaties. ‘Als ik toen wist wat ik nu weet, zou ik nooit in die film hebben gespeeld.’

Mira Sorvino

Mira Sorvino won destijds een Oscar voor haar rol in Mighty Aphrodite (1995), maar drukte een dag na Gerwigs verontschuldigingen haar spijt uit over die film in een open brief aan Allens adoptiedochter Dylan Farrow, die hem van misbruik beschuldigt.

Timothée Chalamet

Rijzende ster Timothée Chalamet maakt grote sier met zijn rol in Luca Guadagnino’s Call Me by Your Name en heeft een rolletje in Allens volgende film A Rainy Day in New York. Hij schenkt zijn salaris aan organisaties die strijden tegen seksueel misbruik.

David Krumholtz

David Krumholtz heeft amper schermtijd in Wonder Wheel maar de acteur uit tv-serie The Deuce vond het toch nodig om zich publiekelijk van de regisseur te distantiëren en noemde de samenwerking een van zijn meest hartverscheurende fouten.

Ellen Page

Actrice Ellen Page, die door regisseur Brett Ratner verbaal werd lastiggevallen op de set van X-Men: The Last Stand, noemde haar rol in Woody Allens To Rome with Love ‘een verschrikkelijke fout’ en de carrièrezet die ze het meest betreurt.

Griffin Newman

Komiek Griffin Newman, die Arthur Everest speelt in de Amazon-serie The Tick, was een van de eersten die zich openlijk van Woody Allen distantieerde en het salaris voor zijn ene scène in A Rainy Day in New York aan slachtoffers van misbruik schonk.

Rebecca Hall

Rebecca Hall had haar doorbraakrol in Vicky Christina Barcelona en was net een scène voor A Rainy Day in New York aan het opnemen toen het Weinstein-schandaal losbarstte. Hall schenkt haar salaris aan de antimisbruikbeweging Time’s Up.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content