The Incredible Jessica James

Jorik Leemans
Jorik Leemans Freelancejournalist

Nu in Netflix

‘Slim, grappig, en mooi’, ‘freaking dope’, ‘sommige mensen zijn gewoon geboren filmsterren’. Het zijn slechts enkele van de vele complimentjes die entertainmentblad Variety na de première van The Incredible Jessica James op het Sundance-filmfestival veil had voor hoofdrolspeelster Jessica Williams.

Comédienne Williams, nog altijd maar 28, toonde als ‘senior correspondent’ in The Daily Show eerder al haar gevatheid en charme, en dat zijn meteen ook de sterktes van deze komedie, een schoolvoorbeeld van een avondje Netflix ‘n’ chill. Het leven verloopt niet bijster vlot voor de ambitieuze Jessica James. Haar carrière als theaterschrijfster raakt maar niet van de grond – en dat is een understatement: als behang voor haar appartementje in een New Yorkse achterbuurt gebruikt ze de vele afwijzingen van producenten op haar stukken. Een ongeluk komt nooit alleen, en dus is ook haar relatie met haar grote liefde Damon spaak gelopen. In deze turbulente Tindertijden hoeft het daar natuurlijk niet te stoppen, al zou Jessica dat beter wel doen. Het ongemakkelijkheidsgehalte van haar date in de openingsscène is tenenkrullend. Zoals ze het zelf zegt: ‘Ik ben liever duizend jaar non-stop ongesteld, dan dat ik dit gesprek voortzet.’ Maar ze leert de pas gescheiden Boone (Chris O’Dowd) kennen, die net als zij worstelt met het verlies van zijn geliefde – u kunt vast raden hoe dat verder evolueert. Ondertussen zoekt Jessica met haar beste vriendin Tasha (Noël Wells) naar een manier om haar theaterdromen waar te maken.

Vergis u niet: The Incredible Jessica James lijkt een typische romantische komedie, maar is een pak pittiger dan de gemiddelde romcom waarin Jennifer Aniston sensueel op hoge hakken ronddartelt. En Jessica Williams is zonder twijfel een naam om te onthouden. Freaking dope, ja.

Jorik Leemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content