The Singing Detective (1988) BBC

Binnenkort komt de Amerikaanse bioscoopbewerking met Robert Downey Jr. in de zalen, maar de kans is zeer gering dat het origineel wordt overtroffen of zelfs maar geëvenaard. De originele Britse Singing Detective (een BBC miniserie van zes afleveringen) werd op drie schijfjes geperst. Vijftien jaar later blijft Dennis Potters mix van ziekenhuisdrama, detectivepastiche, golden oldies-musical (waarin de song I’ve Got You Under My Skin, gezien de acute schubziekte van de protagonist, een heel andere betekenis krijgt) even subversief geestig als onthutsend.

Cheers: the complete First Season (1982) Paramount Home Video

Behalve Seinfeld misschien, heeft geen Amerikaanse serie de tijd zo scherp gevat als Cheers dat deed voor de vroege jaren tachtig. Een hele wereld van menselijke zwakheden, mislukkingen en frustraties, gecomprimeerd in een ranzig bruin café in hartje Boston, zo eenvoudig is de formule van de meest populaire Amerikaanse comedy ooit gemaakt. Deze box bevat de eerste 22 episodes van de eindeloze sitcom (275 afleveringen en nog meer reruns) bedacht door Glen Charles, Len Charles en James Burrows.

Homicide: Life on the Streets: the complete seasons 1 & 2 (1993-94 ) A&E

Deze politiesaga van Tom Fontana en Barry Levinson is opgezet als de antithesis van Miami Vice en werd dé maatstaf van de realistische misdaadserie van de jaren negentig. Met een tour de force-vertolking van Andre Braugher als de hardnekkige Baltimore-detective Frank Pembleton.

Alias: the Complete First Season (2001)Buena Vista Home Entertainment

Byzantijnse intriges tussen spionnen, duizelingwekkend dubbelspel, familietrauma’s, kungfu en girl power: dat zijn zowat de belangrijkste ingrediënten uit de onwaarschijnlijke mix van deze meeslepende spionageserie die een ster maakte van Jennifer Garner.

Six Feet Under: the Complete First Season (2001) HBO

Voor wie niet wil wachten op de Regio 2 release, is dit macaber festijn over een disfunctionele doodgraverfamilie al op Amerikaanse import te krijgen.

James Cameron’s Dark Angel (2000) 20th Century Fox

In zijn eerste proeve in tv-serieland was de Titanic-regisseur allesbehalve ‘King of the World’. Alle 21 episodes van de snel afgevoerde futuristisch/feministische actiereeks in één box.

DOOR patrick duynslaegher

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content