DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Het licht staat op groen voor een nieuw seizoen van The Simpsons, het 23e ondertussen. Homer en co voeren in de VS al een tijdje het lijstje aan van langstlopende tv-series aller tijden, maar ook zij moeten het afleggen tegen Sazae-San, een Japanse anime die in het land van de rijzende zon zowel bij jong als oud populair is. Hoelang is Sazae-San al op de Japanse tv te zien?

A 32 jaar

B 41 jaar

C 50 jaar

2 De Brit Paul Chambers werd vorige week in zijn thuisland veroordeeld tot een boete van ruim 1000 euro, omdat hij op een wel bijzonder creatieve manier omsprong met een sociale website. Wat was zijn pekelzonde?

A Hij heeft er in een tweet voor de grap mee gedreigd een luchthaven op te blazen.

B Hij heeft op zijn Facebookaccount naaktfoto’s geplaatst van zijn ex-vriendin.

C Hij heeft op YouTube een filmpje opgeladen waarin hij de Britse koningin een gefrustreerde oude taart noemde.

3 Of The Hangover 2 ever grappig zal worden als het origineel, dat durven we te betwijfelen, maar er zal wel een bekendere naam op de affiche staan: Bill Clinton heeft er namelijk mee ingestemd om een rolletje in de sequel te spelen. Clinton is niet de eerste ex-president die tijdens zijn pensioen nog even zijn kans waagt als acteur: wie was er nog niet te zien in een cameo?

A Jacques Chirac

B Jimmy Carter

C Michail Gorbatsjov

4 Na lang onderhandelen is de muziek van The Beatles ook op iTunes te koop, waardoor de songs van de Fab Four eindelijk – eindelijk! – de kans krijgen om een jonger publiek te bereiken. In alle opwinding maakte de Amerikaanse nieuwszender Fox op haar website een ietwat pijnlijke fout. Wat stond daar – enkele uren lang – te lezen?

A Dat niet Apple maar Amazon de muziek van The Beatles digitaal zou aanbieden.

B Dat Apple de toestemming had gevraagd aan John Lennon om de muziek op iTunes te zetten.

C Dat The Beatles niet van Liverpool afkomstig zijn, maar van grote rivaal Manchester.

5 Binnenkort komt Exit Through The Gift Shop bij ons in de zalen, de documentaire van, over maar helaas niet met Banksy. De beruchte Britse graffiti- kunstenaar wiens identiteit nog altijd een raadsel is, maakte de afgelopen jaren naam met zijn tekeningen die verschenen op de meest onverwachte plekken. Op welke plaats is zijn werk nog niet te zien geweest?

A Aan de muur tussen Israël en de Palestijnse gebieden

B Op de sokkel van het Vrijheidsbeeld

C In het Louvremuseum in Parijs

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content