Dimitri Dewever medewerker Trends

In Chivalry: Medieval Warfare kunt u er ridderlijk op los hakken en beuken. Maar Game of Thrones, it ain’t.

ACHTERGROND

Chivalry begon ooit als Age ofChivalry, een officieuze mod (een nieuwe game gebouwd op de engine van het oorspronkelijke spel) van Half-Life 2. Door de jaren werd dat een populaire sleeper-titel met een heuse cultaanhang. Een dikke drie jaar geleden leidde dat tot de pc-release van Chivalry: Medieval Warfare, waarvoor later nog updates en downloadbare aanvullingen volgden. En nu verschijnt de game dus op de new-gen consoles. Voor PlayStation 4 en Xbox One komt zelfs een ‘ultieme editie’ op de markt. Al dekt die vlag niet meteen de lading: je krijgt wel de vier downloadbare pc-aanvullingen, maar de expansie Deadliest Warrior van een dik jaar geleden ontbreekt.

CLINCHPARTIJ

Het spel draait om confrontaties en duels die je (op de korte trainingsmodus na) online in multiplayerwedstrijden beslecht. Je speelt daarbij als boogschieter, krijgsman, voetsoldaat of ridder. Je verdedigt of valt aan op 25 verschillende speelmappen, met dorpen, kastelen, bosgebieden en woestijnen. Op sommige mappen kunnen tot vierentwintig middeleeuwse geweldenaars tegelijk aan de slag, wat zich vertaalt in druk en soms onoverzichtelijk wapengekletter.

KNOKKENLUIDER

Je hebt meer zwaarden, strijdvlegels, knotsen, bijlen, (kruis)bogen en speren – in totaal meer dan zestig wapens – tot je beschikking. Je kunt bovendien sleutelen aan je wapenrusting. De verschillende harnassen en helmen beïnvloeden daarbij danig je snelheid en bescherming op het slagveld. Een beetje middeleeuwse vechtjas beschikt vanzelfsprekend ook over katapulten, stormrammen en potten brandende olie. Nieuw aan de consoleversie is de Horde-modus, waarin je het met teams van maximaal zes spelers opneemt tegen heuse aanvalsgolven van steeds driestere rivalen.

VERDICT

Als je graag de onversaagde ridder wilt uithangen, doe dat dan bij voorkeur op pc – of wacht op For Honor (voorlopig nog zonder releasedatum). Deze consoleversie doet de reputatie van deze hack ‘n’ slash-actietitel bepaald geen goed. Grafisch lijkt het wel een doordeweekse titel op de vorige consolegeneratie. Alles oogt hoekig, vaal en bij momenten erg kaal. Ook de personages zijn niet bepaald moeders mooiste. De speelmappen zijn in se grote gevechtsarena’s, zonder interessante shortcuts, geheime plekken of hoogteverschillen. En het spel zit vol met bugs en glitches.

CHIVALRY: MEDIEVAL WARFARE **

PC, PS4, XBOX ONE

ACTIVISION

DIMITRI DEWEVER

Partner Content