Vanaf 1/12, op kanaal 20 van Telenet Digital TV.

Graai uw potten en pannen samen en steek uw designerfornuis aan, want met Njam! lanceert Studio 100 in samenwerking met Peter Goossens een digitaal tv-kanaal voor culinaire levensgenieters. Na alle kookprogramma’s, -magazines en -websites nu dus meteen een volledige zender rond eten. Verwacht echter geen Komen Etens en andere Beste Hobbykoks, want Njam! wil inzetten op positieve en aangename tv, zegt algemeen directeur Dominic Stas. ‘Bij ons is het eten de ster. In tegenstelling tot de meeste kookprogramma’s op televisie zal er bij Njam! weinig sprake zijn van wedstrijdelementen of reality-tv. Wij zien het culinaire als een feest, willen gerechten – van simpele tot ingewikkelde – uitleggen en een blikje achter de schermen bij onze chefs bieden. De werktitel voor de zender was trouwens heel lang ‘Goesting’.’

Een zestal lokale chefs, met onder meer Roger Van Damme en Johan Segers, krijgen van bij de start hun eigen programma, maar Peter Goossens is nog nergens te bespeuren. Waar hangt jullie uithangbord?

Dominic Stas: De afspraak met vtm is dat Peter Goossens zich eerst helemaal concentreert op De Beste Hobbykok van Vlaanderen en bij ons nog niet in beeld komt. Maar hij blijft uiteraard de medestichter van Njam! en denkt mee achter de schermen. Begin januari zal hij te zien zijn op de zender. Het is overigens sowieso ons plan om regelmatig iets nieuws te lanceren in plaats van alles in één keer op het scherm te gooien. Nu beginnen we met zes chefs die heel complementair zijn met elkaar.

En wat doet Hanne Troonbeeckx?

Stas: Zij zal in het begin vooral te zien zijn als een soort omroepster, maar het is de bedoeling dat zij uitgroeit tot de gastvrouw van Njam! Ze zal opduiken in de programma’s van onze chefs en ze zal ook present zijn op onze Njam!-activiteiten. Veel meer dan een tv-kanaal zien we Njam! als een 360°-productie met evenementen en dergelijke.

Bij de meeste digitale tv-kanalen lijkt het wel alsof ze uitzenden vanuit een garagebox. Van Studio 100 mogen we wellicht beter verwachten, niet?

Stas: Uiteraard, we hebben onze reputatie opgebouwd op basis van onze content, de inhoud van onze programma’s. Zodra we begonnen na te denken over Njam! is ons vertrekpunt altijd goeie en mooie programma’s geweest. Verwacht dus een zeer frisse look met leuke muziekjes en de nadruk op de producten.

Er is al een tijdje een wildgroei aan de gang van kookprogramma’s, culinaire websites en magazines. Vrezen jullie geen indigestie bij de kijkers?

Stas: Er zijn ook meer dan tien Nederlandstalige kinderkanalen, en toch blijven we met Studio 100 overeind dankzij de goede producten, de programma’s die met liefde gemaakt zijn en die er goed uitzien. We zijn met Njam! niets anders van plan.

HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content