NIEUWJAARSDUIK

14.30 – KANAALTWEE

Als je er als kind al plezier in had om de vleugeltjes af te rukken bij insecten, dan haal je ongetwijfeld je hart op bij het zien van de Nieuwjaarsduik op Kanaaltwee. Evi Hanssen ( The Farm) en Mathias Coppens ( Houd De Dief) volgen een honderdtal ijsberen die het koude Noordzeewater en het vriespunt trotseren, in een feest van blauw aangelopen ledematen, bibberende lijven, en onbedwingbare keelspasmen. Hanssen ontpopt zich hiermee tot koukleum par excellence, want zij schuift niet alleen vandaag de deelnemers een microfoon onder de neus. Binnenkort presenteert ze op Kanaaltwee ook 71° Noord, een realityreeks over een survivaltocht in de bittere kou.

Neem jij zelf ook een duik in de Noordzee?

Evi Hanssen: Ik ben het van plan, als het medisch gezien tenminste verantwoord is. Hoewel: het levert misschien nog betere televisie op als ik een hartinfarct krijg (lacht). Matthias en ik zullen vooral de deelnemers aan de tand voelen over hun voorbereidingen en hun liefde voor het ijskoude water.

Later dit voorjaar ga je opnieuw onder het vriespunt, in ’71° Noord’. Wat voor programma wordt dat?

Hanssen: Het opzet is dat 14 Vlamingen een race houden van het zuiden van Noorwegen naar de Noordkaap. Ze doorkruisen die route met een hondenslee, per zeekajak, op ski’s, maar ook per fiets of te voet. Het is een echte overlevingstocht: ze moeten bevroren watervallen beklimmen – echt geen lachertje – maar het moeilijkste is dat ze allemaal op elkaar zijn aangewezen wanneer ze zich in groep verplaatsen, en dat ze intussen de constante uitputting moeten tegengaan.

Wil je met ’71°Noord’ en de ‘Nieuwjaarsduik’ vooral bewijzen dat je zelf géén koukleum bent?

Hanssen: Geef mij toch maar een vakantie in Zuid-Frankrijk. Alhoewel: hevige hitte lijkt me écht veel onaangenamer. Ik heb in Noorwegen geleerd dat mensen heel veel koude kunnen verdragen. Dat gezegd: ik schat de kans dat ik straks een half uur in de Noordzee zal ronddobberen toch niet echt hoog in (lacht). Gunter Van AsscheShe’s so Lovely ** Nick Cassavetes, VS 1997. Ontroerend drama over een mentaal gestoorde echtgenoot (Sean Penn, in Cannes gelauwerd voor zijn vertolking). Na een verblijf van tien jaar in een psychiatrische instelling ontdekt hij dat zijn vrouw (Robin Wright Penn) van hem gescheiden is en hertrouwd is. Nick Cassavetes greep terug naar een nog niet verfilmd scenario van zijn vader, de invloedrijke onafhankelijke cineast John Cassavetes, maar dit romantische sprookje kan nooit de vergelijking met het grote werk van ‘Cassa’ doorstaan (23.15 – VT4) The Man with Two Brains ** Carl Reiner, VS 1983. Komiek Steve Martin slaat de bal even vaak mis als raak. Deze komedie behoort tot zijn betere werk. Martin vertolkt de rol van dokter Hfuhruhurr, een hersenspecialist die zijn gestorven vrouw en venijn Kathleen Turner met de hulp van een transplantatie opnieuw tot leven probeert te wekken (23.20 – BBC 2) The Hulk * Ang Lee, VS 2003. Ang Lee, regisseur van The Wedding Banquet en Crouching Tiger, Hidden Dragon gaat zich zowaar met de reusachtige gespierde groene Marvel-stripheld bemoeien. Een ongewone sf-blockbuster met hart en een indrukwekkend tot leven gebrachte CGI-Hulk (20.50 – VT4)

Gunter Van Assche

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content