HUISRAAD

© © CHARLIE DEKEERSMAECKER

Channel Zero’s Franky De Smet – Van Damme serveert cappuccino (met gestoomde melk, zoals het hoort) bij hem thuis in Zuienkerke.

1. Boeken. Ik heb een zwak voor auteurs die zich in de coulissen van het geopolitieke toneel wagen en de zichtbare van de onzichtbare krachten onderscheiden. Vooral boeken over samenzweringstheorieën gaan er vlot door. Mijn top 3? Jim Marrs’ Regeren vanuit het duister, Patrick Raden Keefes Chatter en Tegen alle vijanden van Richard A. Clarke.

2. Public Enemy. It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back is een plaat die ik koester om meer dan één reden. Op She Watch Channel Zero?! sampleden ze begot Slayer: dat was anno 1987 letterlijk ongehoord! Vandaar ook onze groepsnaam.

3. ESP EXP. ‘Een Jaguar’, noemt onze gitarist Mickey Doling mijn ESP EX ‘custom made by’ James Hetfield, het brein van Metallica. Omdat Mickey een zo veel betere gitarist is dan ik, heeft hij hem in bruikleen.

4. Rhinathiol. Dit heb ik altijd en overal bij mij: een flesje Inhalo Rhinathiol, zeezout en een pot om te ‘dampen’. Meer heb ik niet nodig voor het onderhoud van mijn stembanden, mijn basisinstrument.

5. Loopkussen. Ik was een fervent langeafstandsloper tot ik een paar jaar geleden, tijdens een spelletje voetbal op vakantie, de achillespees van mijn rechtervoet doormidden scheurde. Terug thuis bleek ik ook nog eens de Mexicaanse griep opgelopen te hebben. Een horrorverhaal! Acht maanden heb ik plat gelegen. Sindsdien oefen ik dagelijks mijn enkelspieren op dit loopkussen.

6. Tickets. Al mijn concerttickets bewaar ik in dit album. Het eerste was Black Sabbath, op 1 oktober 1983 in Vorst. Het voorlopig laatste dat van Alice in Chains, vorig jaar in Tilburg.

7. Corleone. Ik kan bezwaarlijk een filmfreak genoemd worden, maar sinds ik via een wedstrijd op Q-music een gigantische flatscreen heb gewonnen, kijk ik toch meer dvd’s dan vroeger. Momenteel ben ik wild van dit maffia-epos gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Salvatore ‘Totò’ Riina.

8. Bilbao. Skitsoy, mijn post-Channel Zero-therapie, was hier niet bepaald een succes, maar in Bilbao hebben we toch lekker het rockconcours gewonnen, het jaar nadat Absynthe Minded er met de hoofdprijs aan de haal ging.

9. Tattoos. Sinds 1993 hebben vier tattooartiesten mijn lijf bedrukt met beelden die het verhaal van mijn leven vertellen, inclusief mijn visies en ambities. Mijn ultieme droom heeft ook al een plek op mijn lichaam: een carrière in de States.

KAREL DEGRAEVE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content