Hot of Snot

Een geheel objectief oordeel over een popcultureel fenomeen. Deze week: Slipknot.

WAT De gemaskerde metalband brengt deze zomer, vijf jaar na zijn laatste worp, een nieuw album uit en staat binnenkort op Graspop.

HOT

– Ze bestaan nog steeds, ondanks een komen en gaan van bandleden.

– Een bende volwassen mannen die al meer dan twintig jaar lang met de meest belachelijke maskers optreedt en daar nog steeds mee wegkomt, verdient op zich al respect.

– Om de een of andere reden is het onder jongeren cool om met Slipknot-merchandise rond te lopen.

– Ho99o9, Babymetal en XXXTentacion samplede hun songs en Tyler, the Creator vergelijkt zichzelf met de band.

– Met name het nummer Psychosocial doet het goed onder meme-makers. Zo is er de kindvriendelijke parodie Psychosalad, een fictieve collab met Justin Bieber en een verontrustende mash-up met Thomas de stoomlocomotief.

– Onlangs nog dook het woord Slipknot op in de top 100.000 van meest gebruikte, en dus onveiligste paswoorden ter wereld. Dan weet je dat je het gemaakt hebt.

– Wie hun nieuwe percussionist is, blijft voorlopig geheim. Iemand meende de handen van Death Grips-drummer Zach Hill te herkennen. Slaat hoogstwaarschijnlijk nergens op, maar het is wel een hippe referentie.

SNOT

– Nu zelfs H&M hun T-shirts verkoopt zal Joy Division-gewijs binnenkort geen enkele zichzelf respecterende hipster nog in Slipknot-merchandise gezien willen worden.

– Ze worden ook weleens Snotlip genoemd.

– De Slipknot-hondenkledij helpt ook niet echt.

– Frontman Corey Taylor liet weten dat het nieuwe album ‘evil’ en ‘ridiculous’ wordt. Hij bedoelde dat positief.

– In het begin van hun carrière droegen ze een decomposterende vogel in een pot met zich mee, om voor iedere show de rotte geur in te ademen en zichzelf er op die manier aan te herinneren ‘hoe de dood ruikt’. Naar dode vogels dus.

– Op een gegeven moment begonnen fans varkensharten en menselijke botten mee te nemen naar concerten om ze te laten signeren. Dat krijg je als zelf lijken meezeult.

– Het sollicitatiegesprek van hun drumtechnieker hield in dat hem gevraagd werd om urine te drinken en vervolgens te kotsen om dan die kots weer op te drinken. Hij kreeg de job.

– De band herinnert zich niet veel van hun tour met Marilyn Manson. Wat ze wel nog weten, is dat Taylor op een gegeven moment zijn eigen kots opdronk, waarna Manson een dansje deed. Een logische reactie.

– Slipknot is een beetje vies.

Geheel objectief oordeel: HOT*

* tenzij u ouder bent dan dertig en/of niet houdt van brullende, kotsende en urinedrinkende mannen met belachelijke maskers en een adem die naar dode vogels ruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content