HOT of SNOT

Een geheel objectief oordeel over een popcultureel fenomeen. Deze week: Jamiroquai.

WAT

Space cowboy Jay Kay en zijn kompanen nemen deze week hun collectie funkpop en gekke hoeden mee naar Vorst.

HOT

– De band – ja, Jamiroquai is een band – debuteerde in 1992 met de single When You Gonna Learn, waarin zanger Jay Kay onder meer overbevissing aankaart.

– Jamiroquai was al bezorgd over het klimaat toen u nog ongestoord tonijn at.

– In 2014 wijdde The Guardian nog een artikel aan de vraag Why Does Nobody Reference Jamiroquai? Vandaag zijn Chance the Rapper, The Internet, Anderson Paak, Frank Ocean, Katy Perry, Pharrell, Justin Timberlake en Tyler, the Creator openlijk fan. Het kan snel verkeren.

– Ze hebben het Guinness World Record van snelste concert ooit op hun naam staan, dankzij een optreden in een vliegtuig dat aan 1017 kilometer per uur door het luchtruim sjeesde.

– In 2003 werd Jay Kay door het magazine GQ verkozen tot meest stijlvolle man van het jaar. Het ligt dus volledig aan u dat u zijn collectie hoeden volstrekt belachelijk vindt.

– Hij is ook niet vies van een gepluimd hoofddeksel. Intussen heeft hij die verentooi ingeruild voor een soort ledversie die iets minder problematisch is.

Virtual Insanity is een goed nummer. Na 23 jaar wordt het tijd om dat toe te geven.

SNOT

– Er zat jarenlang een didgeridoospeler in de band.

– De didgeridoo moet zowat het meest uncoole instrument ter wereld zijn.

– De Wikipedia-foto (in het Nederlands) van Jamiroquai is er eentje van Jay met een traditionele verentooi. Dat is om problemen vragen.

– Jamiroquai is een samentrekking van ‘jammen’ en de Iroquois, een stam van native Americans.

– De derde suggestie die wij te zien krijgen wanneer we ‘Is Jamiroquai’ intikken in Google, is ‘Is Jamiroquai native American?’ Het antwoord is neen.

– Volgens Jay Kay geven zijn hoeden hem een spirituele kracht die de Iroquois ‘orenda’ noemen. Dat is geen excuus om met ledverlichting op je hoofd rond te lopen.

Geheel objectief oordeel: hot *

* de hoeden moet u er wel bij nemen.

Jamiroquai Donderdag 30/5 in Vorst Nationaal. Alle info: vorst-nationaal.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content