Acteur en tv-presentatorGene Bervoets heeft weinig tijdom te computeren. Zowel om te werken als om zich te amuseren trekt hij liever naar buiten.

Kruip jij tussen opnames door graag op de computer?

Mijn surfgedrag beperkt zich tot ’s ochtends mijn mails lezen.Ik bekijk wel regelmatig vakantiebestemmingen online of ik zoek info op over bioscopen. Ik ben absoluut geen computermens. Ik wil me daar ook niet aan overleveren.

Ben je nog van de oude stempel als het op computers aankomt?

Eigenlijk wel. Een computer is voor mij als een boek. Je haalt er de informatie uit die je nodig hebt en legt het weer weg. Ik trek liever naar buiten, ik ben geen stilzittende mens. Ik vind het vervelend dat ik elke ochtend twintig mails moet bekijken, zeker omdat het meestal dingen zijn die me niet interesseren.

Maar je gebruikt je computer wel als werkinstrument?

Ja. Ik neem mijn laptop wel eens mee naar het buitenland. Maar ik heb zo’n wachtwoord met allemaal cijfers dat ik voortdurend vergeet, en meestal gebruik ik die laptop dus toch niet.

Heb je andere gadgets die jou het leven vergemakkelijken?

Ik ben geen gadgetman. Ik heb een telefoon die ik gekregen heb en waarmee ik enkel bel – ik hoor nog altijd graag een stem aan de andere kant van de lijn. Ik ben nogal een saaie bompa op dat vlak. Ik vind het leuker om andere dingen te doen, zoals kookmessen verzamelen of schilderen. Zelfs mijn agenda is nog een papieren versie. Met een vloeitje erbij om de inkt van mijn vulpen op te nemen.

Zoek je als kookamateur online naar recepten?

Neen, ik vind het leuker om boeken te hebben. Vroeger schreef ik wel eens een stukje voor de gastronomiesite van een overleden vriend.

Zijn er sites die je kunt aanbevelen?

Wat koken betreft niet echt. Ik ben wel een regelmatige bezoeker van weekup.be voor informatie over filmvoorstellingen, expo’s en meer. En ik vind het leuk om op google.be dingen op te zoeken, zoals kunstenaars die ik niet ken. Daarnet keek ik nog naar de fotospecial van SM Rechter op de Humo-site, die ik ook regelmatig bezoek. En ik lees graag de recensies op cuttingedge.be.

Je lijkt iemand die zonder computer zou kunnen leven.

Misschien wel. Maar ik houd wel van de dingen die Apple maakt, al gaat het dan vooral om het design. Ik vind het leuk om mijn dochter van negen om hulp te vragen als ik op de computer iets niet opgelost krijg. En zij vindt het fantastisch om dat dan aan haar onwetende vader uit te leggen.

Gene Bervoets is momenteel te zien in de film ‘ SM Rechter’ en in herhalingen van het kookprogramma ‘ De Mosterd van Abraham’, elke maandag op VT4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content