focus op de week

1 PODIUM ASIA ON STAGE: EA SOLA, CHAMPS D’OUBLIS

2-3/10, Bozar, Brussel

De klassieke dans uit India, de butô uit Japan of de gamelan uit Indonesië: de Vietnamese kunstenaar Ea Sola mocht van Bozar zijn ding doen met de Aziatische dans voor een eigenzinnige installatie.

bozar.be

2 CONCERT BLACK MOUNTAIN

5/10, AB, Brussel

Wilderness Heart heet de derde plaat van de psychedelische Canadese rockers van Black Mountain, en die komen ze graag aan u voorstellen in de AB. Voor wie het graag hard, donker en een tikje seventies heeft.

abconcerts.be

3 FILM GENE TIERNEY

8-30/10, Cinematek, Brussel

‘Who is Laura? What is Laura?’ Cinematek brengt hulde aan de onderkoelde blik van forties skirt Gene Tierney, vooral bekend van haar titelrol in Laura. Een overzicht van haar werk met onder meer Von Sternberg, Mankiewicz en Lubitsch.

cinematek.be

4 FILM CAMERA CONGO

6/10 ot 31/10, Cinematek, Brussel

Cinematek kon bij de vijftigste verjaardag van Congo niet achterblijven. Het brengt u een staalkaart uit de duizend filmpjes over het leven in de kolonie, gekoppeld aan een reeks lezingen en inleiding die de nodige context verschaffen. Een uniek tijdsdocument.

cinematek.be

5 BOEK URBAN GIRLS

Taschen

Vergis u niet: fotograaf Howard Huangs ‘Urban Girls’ zijn meer dan doordeweekse stadsmeisjes. New Yorks meest voluptueuze zangeressen, danseressen en modellen, afgebeeld als heldinnen.

taschen.com

6 EXPO ILLUSIE EN WERKELIJKHEID 1875-1918

8/10 tot 16/1/11, Van Gogh Museum, Amsterdam

Het Van Gogh Museum zoomt in op het naturalisme in de schilderkunst en legt en passant de link met de prille fotografie en de verfilmingen van Zola. Van arme menschen! vangoghmuseum.nl

7 FOTOGRAFIE NAN GOLDIN. POSTE RESTANTE

2/10 tot 2/1/11, Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Het Nederlands Fotomuseum toont het werk van Nan Goldin, onze favoriete snapshotfotograaf, zoals het bedoeld was: in een slideshow en op de tonen van haar favoriete muziek. The Ballad of Sexual Dependency.

nederlandsfotomuseum.nl

8 FOTOGRAFIE BREDAPHOTO

Tot 24/10, Breda

Tilt! Breda laat zich bezetten door vijftig fotografen, die elk hun visie op – jawel – de wereld in crisis mogen geven. Een blik op een wereld op zijn kop.

bredaphoto.nl

9 ANIME YOSHITAKA AMANO

Tot 31/1/11, Maison Autrique, Brussel

Animatiefilmer, sf-striptekenaar, videogameontwerper én glasramen-, juwelen- en decordesigner: kijk, dát noemen wij nu een artistieke duizendpoot. Maison Autrique presenteert: de dromen en portretten van Yoshitaka Amano.

autrique.be

10 FESTIVAL ROCK TERNAT

8-9/10, Ternat

Niets dat zó definitief een einde aan de zomer maakt als Rock Ternat, het laatste festival van het seizoen. Maak u de allerallerállerlaatste keer op voor Flip Kowlier, Kelis (foto), Absynthe Minded en Channel Zero.

rockternat.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content