Flip Kowlier is net een nieuwe harddisk aan het installeren als ik hem aan de lijn krijg. Geen probleem: hij heeft toch nog enkele Macs op overschot en kent zijn favoriete websites uit het hoofd.

Op je site moeten bezoekers een vogel neerschieten voor ze verder kunnen. Speel je zelf ook veel games?

Met periodes en meestal niet langer dan een halfuurtje, maar ik doe het wel graag. De laatste GTA op Playstation 3 vind ik leuk, en racegames kan ik ook wel waarderen. Ik speel wel altijd met een console, nooit op mijn computer. Pc’s vertragen de game nogal en het is gewoon comfortabeler om vanuit je zetel te spelen.

Ben je verder veel met je website bezig?

Neen, eigenlijk is het al een tijdje geleden dat er nog iets op veranderd is. Mijn activiteiten liggen nu ook een beetje stil. Er is ondertussen wel een MySpace voor Grapes, het danceproject waarmee ik bezig ben. Die staat net online, en ik stop nu dus wel wat tijd in het beantwoorden van berichtjes.

Ben je een fervent sociaal netwerker?

Die status updates op Facebook vind ik wel leuk. Maar mijn Facebookaccount blijft privé, die gebruik ik niet om reclame te maken voor mezelf. Ik vind het wel leuk om foto’s van mijn vrienden te zien, maar die quiztoestanden vind ik maar niets. Mijn nicht heeft ooit eens een Twitteraccount voor me aangemaakt, maar daar gebeurt niets mee. Ik begrijp het concept niet echt.

Wat vind je ervan dat je muziek via illegale downloadwebsites gratis te downloaden is?

Ik sta daar zeker niet achter, maar ik besef dat het zo is. Wat ik aan het internet zo geweldig vind, is dat je overal wat kunt proeven – via MySpace, of via sites als grooveshark.com en last.fm. Je geeft de naam van een band in die je leuk vindt en ontdekt meteen tien andere die daarbij aansluiten. Maar dat blijft bij beluisteren. Volgens mij is de wetgeving te laks. In Frankrijk zijn de regels sinds kort erg streng, en dat is nodig als je downloaden wil bestrijden. Anders tillen mensen er niet zwaar aan.

Werk je veel op de computer?

Ik werk niet echt. Muziek is mijn grootste interesse, maar het is zo leuk dat ik dat niet als werk beschouw. Ik gebruik mijn computer vaak om muziek te maken, dat wel. Ik lees ook heel veel over audiosoftware en productie via het net. Voor Grapes heb ik heel veel digitaal gewerkt. Je hebt tegenwoordig echt een studio in je computer: de mogelijkheden zijn oneindig.

Welke sites zijn voor jou onmisbaar geworden?

Deredactie.be bezoek ik regelmatig, maar mijn favorieten zijn sites als gearsluts.com, die vol staan met info over opnamemateriaal, versterkers en microfoons. YouTube vind ik dan weer erg handig om uit te zoeken hoe dingen werken en wat je ermee kunt doen.

Grapes, het nieuwe project van Flip Kowlier, kun je beluisteren op www.myspace.com/moregrapes.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content