youtube online arthouse

Met de lancering van The Screening Room biedt YouTube voortaan, behalve amateurvideo’s van wannabe-popprinsesjes en snorkelende apen, ook kwaliteitsfilmpjes door échte filmmakers. Op het nieuwe kanaal kun je kortfilms bekijken van gevierde regisseurs als Miranda July ( Me and You and Everyone We Know) en Torill Kove ( The Danish Poet, vorig jaar goed voor de Oscar voor beste korte animatiefilm). YouTube kondigde meteen ook aan dat filmpjes voortaan langer dan tien minuten mogen duren – precies om kortfilmmakers kansen te bieden. Ook langspeelfilms behoren tot de toekomstige mogelijkhheden.

focusknack.be

TRAILER: opgepast voor de watchmen

Nadat hij eerder 300 van Frank Miller de bioscoop inloodste, heeft regisseur Zack Snyder zijn zinnen gezet op Watchmen, misschien wel de meest legendarische graphic novel van Alan Moore ( V for Vendetta). De nogal steriele trailer maakt gebruik van het nummer The Beginning Is the End Is the Beginning van The Smashing Pumpkins. Niets tegen Billy Corgan en co., maar zat dat al niet in Batman & Robin, het grootste gedrocht uit de geschiedenis van de superheldenfilm? Ons wist de trailer niet meteen warm te maken, maar oordeelt u vooral zelf of het nodig is in maart volgend jaar voor de cinema te gaan kamperen.

focusknack.be

cinema film op 1 foto

‘If it ain’t broke, break it!’ Het motto van Brendan Dawes bracht hem er drie jaar geleden toe Cinema Redux boven de doopvont te houden – een spraakmakende reeks foto’s waarin volledige films tot één enkel beeld worden herleid. De Brit nam daartoe een still uit elke seconde van onder meer Vertigo en The French Connection en maakte daarmee een soort ‘DNA’ van de klassiekers, dat bijvoorbeeld het specifieke kleurenpalet en montageritme van de films toont. Met het gratis softwareprogramma Thumber kunnen Macgebruikers nu zelf een mozaïek maken van hun favoriete films. Pauline & Paulette-fans, knock yourself out!

focusknack.be

Site zinloos zappen

Tijd te veel? Maak ze zoek op de site van de Britse interactive designerPaul Neave, waar je bijvoorbeeld ’telly without context’ kunt bekijken: urenlang kun je er klikken/zappen door grappige of onzinnige tv-fragmenten, sneeuw en testbeeld. Nog hypnotiserender zijn bounce (niets dan gekleurde, op en neer dansende ballen) en strobe (niet geschikt voor epilepsiepatiënten). Maar het leukst zijn nog de klassieke arcadegames die Neave in een Flash-jasje heeft gestoken, waaronder Space Invaders, Asteroids en Frogger. Dank u, God, voor mensen die hun tijd niet nuttig besteden!

focusknack.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content