Dat men daar nog niet eerder is opgekomen: je hebt een groot festival en om dat te promoten, breng je even voordien een compilatie uit van de artiesten die op je podia zullen staan. Na het festival zijn de bezoekers nog even in de sfeer en willen ze best wel een souvenir van een zwoel weekendje. Kassa! De organisator van de Antilliaanse Feesten geeft blijk van aardig wat koopmansgeest en daar is niks mis mee. Alleen is de broeierige sfeer van een festival niet altijd even goed te vangen op een cd. Als er klank, maar geen beeld is, wil de muziek nog weleens vrij repetitief overkomen, minder rijk dan je de indruk had tijdens het live?optreden. Dat geldt hier voor Ondrofeni uit Suriname (wat zeurderig), Samy Y Sandra Sandoval uit Panama (cumbia die wat smartlapperig klinkt) en vooral voor Youth Waves uit Sint?Maarten, die soca/zouk brengen alsof ze weleen bij de familie Iglesias op de koffie komen. De zanger schakelt plotseling over van Engels naar Frans. Was het in het Nederlands geweest, dan stond deze groep niet in Hoogstraten, maar in Blankenberges Tien Om Te Zien.Maar laten we wel wezen: er staan uiteraard ook goede dingen op deze cd: de son van Sierra Maestra uit Cuba, bijvoorbeeld, de salsa van het Schotse Salsa Celtica (begint heel klassiek, maar dan komen plots doedelzakken te voorschijn!) en van Arnell Y Orkesta uit Curaçao of van Guayacan uit Colombia (prima dansritme). Caribbean Beat is voorts een leuke plaat voor een feestje. Maar voor het echte werk moet u dit weekend toch richting Hoogstraten.Ivan Declercq

Caribbean Beat (World connection)

in concert: 10-11/8, Antilliaanse Feesten, Hoogstraten

Dat men daar nog niet eerder is opgekomen: je hebt een groot festival en om dat te promoten, breng je even voordien een compilatie uit van de artiesten die op je podia zullen staan. Na het festival zijn de bezoekers nog even in de sfeer en willen ze best wel een souvenir van een zwoel weekendje. Kassa! De organisator van de Antilliaanse Feesten geeft blijk van aardig wat koopmansgeest en daar is niks mis mee. Alleen is de broeierige sfeer van een festival niet altijd even goed te vangen op een cd. Als er klank, maar geen beeld is, wil de muziek nog weleens vrij repetitief overkomen, minder rijk dan je de indruk had tijdens het live-optreden. Dat geldt hier voor Ondrofeni uit Suriname (wat zeurderig), Samy Y Sandra Sandoval uit Panama (cumbia die wat smartlapperig klinkt) en vooral voor Youth Waves uit Sint-Maarten, die soca/zouk brengen alsof ze weleen bij de familie Iglesias op de koffie komen. De zanger schakelt plotseling over van Engels naar Frans. Was het in het Nederlands geweest, dan stond deze groep niet in Hoogstraten, maar in Blankenberges Tien Om Te Zien.

Maar laten we wel wezen: er staan uiteraard ook goede dingen op deze cd: de son van Sierra Maestra uit Cuba, bijvoorbeeld, de salsa van het Schotse Salsa Celtica (begint heel klassiek, maar dan komen plots doedelzakken te voorschijn!) en van Arnell Y Orkesta uit Curaçao of van Guayacan uit Colombia (prima dansritme). Caribbean Beat is voorts een leuke plaat voor een feestje. Maar voor het echte werk moet u dit weekend toch richting Hoogstraten.

Ivan Declercq

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content