Wat hebt u onthouden van alle entertainment waarmee de wereld de afgelopen tien jaar werd verblijd? Wij peilen zes weken lang naar uw kennis van de films, platen, tv-programma’s, games… die sinds het ontstaan van Knack Focus zijn uitgekomen.

1Geen enkel gadget heeft het uitzicht van het afgelopen decennium zo bepaald alsde iPod van Apple. De eerste iPod kwam eind oktober 2001 op de markt, daarna volgden nog tientallen modellen in alle maten, kleuren en gewichten. Wat is chronologisch gezien de juiste volgorde van de hierbij afgebeelde iPods?

A 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6

B 4 – 2 – 1 – 3 – 6 – 5

C 6 – 5 – 3 – 1 – 4 – 2

2Sinds de lancering eind 2006 werden wereldwijd al meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht van de Wii, de spelconsole waarmee iedereen zich even een kampioen kan wanen. Welke sport kun je echter nog niet op virtuele wijze beoefenen op de Wii?

A Wielrennen

B Schansspringen

C Zwemmen

D Curling

E Korfbal

3Begin juli 2005 vond Live 8 plaats, de ‘update’ van de beroemde Live Aidconcerten, waarmee de muzikanten de politieke leiders die aan het verzamelen waren voor de G8 in Schotland op betere gedachten wilden brengen. Wie deed er niet mee aan die wereldwijde benefietactie?

A U2 B Bruce Springsteen C Paul McCartney D Coldplay E Bon Jovi

4Een film maken is één ding, hem goed in de markt zetten een tweede. Deze reclameslogans uit de afgelopen tien jaar kregen allemaal een plaatsje in de top 100 van beste ‘movie taglines’ aller tijden, die eind 2009 samengesteld werd door 500 Amerikaanse reclamejongens en filmprofessionals. Weet u bij welke film ze horen?

A You won’t believe your eye

B Are you in or out?

C This might hurt a little

D This ain’t no chick flick

E Family isn’t a word. It’s a sentence.

5 Big Brother mag dan veel discussies uitgelokt hebben, tien jaar later lijkt het concept verrassend onschuldig in vergelijking met veel realityreeksen die erna zijn gekomen. Welk van onderstaande formats is – voorlopig – nog nooit gebruiktin het tv-genre?A Een dwerg gaat op zoek naar een partner. Hij moet kiezen tussen een vrouw van ‘normale’ lengte en iemand van zijn gestalte.

B Een priester, een rabbi en een imam nemen het tegen elkaar op en proberen zoveel mogelijk ongelovigen tot hun geloof te bekeren.

C Tieners krijgen de kans om er met behulp van plastische chirurgie als hun idool uit te zien.

D Vijf koppels die een kind willen adopteren,dingen naar de gunst van een zwanger meisje.

E Enkele mannen moeten zich verkleden als vrouw en leggen daarna een reeks proeven af om hun vermogen om zich in te leven in de andere sekse te testen.6In de ‘noughties’ was je pas echt bekend als er een seksvideo van jou ‘per ongeluk’ op het internet terechtkwam. Pamela Anderson en Paris Hilton waren de bekendste slachtoffers, maar ook veel mannen bleken verwoede homevideoliefhebbers. Bij welke van onderstaande sterren moeten we nog altijd onze fantasie gebruiken als het om hun gedrag in bed gaat?A

Fred Durst (zanger Limp Bizkit)

B

Eric Dane (McSteamy uit Grey’s Anatomy)

C

Kiefer Sutherland (Jack Bauer uit 24)

D

Colin Farrell (acteur uit onder meer In Bruges)

E

Bret Michaels (zanger van Poison)

7 In zes seizoenen van The Sopranos werden 92 personages vermoord, de een al op een bloederiger manier dan de ander. Maar wie vermoordde wie? Verbind de overleden personages in de schietschijf met de persoon/personen die hem/haar om het leven brachten.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content