Arrested Development is niet de enige Amerikaanse sitcom die bij ons tot de marge is veroordeeld. Enkele andere toppers.

30 Rock

KORT Blik achter de schermen van een (fictieve) sketchshow, bedacht door Tina Fey, bij ons vooral bekend met haar imitatie van Sarah Palin. Sinds een paar jaar nagenoeg onverslaanbaar op de Emmy’s.

WAAR Eén zendt af en toe enkele afleveringen uit, de derde reeks is net uit op dvd (Universal).

The Office US

KORT Jazeker, de Amerikaanse versie van het Britse comedy-icoon – met Steve Carrell als onuitstaanbare baas – hoeft nauwelijks onder te doen voor het origineel. Wat zeggen we: zelfs Ricky Gervais is fan!

WAARThe Office US is bij ons nog niet op het scherm geraakt, het vijfde (!) seizoen is net verschenen op dvd (Universal).

It’s Always Sunny in Philadelphia

KORT Lowbudgetreeks rond drie ego-centrische vrienden die samen een bar openhouden. Naar Amerikaanse normen gewaagd, met grappen over zwarten en kanker. Met Danny De Vito in een glansrol als de vuilgebekte vader van een van de drie.

WAARIt’s Always Sunny is een grote culthit in de VS en is er al aan zijn vijfde seizoen toe. Hier was de serie nog nooit te zien, alleen de eerste jaargang is uit op dvd (Fox).

Curb Your Enthusiasm

KORT De enige echte erfgenaam van Seinfeld. De reeks volgt de lotgevallen van Larry David, medebedenker van Seinfeld, die zijn dagen vult met iedereen op de zenuwen te werken.

WAARCurb Your Enthusiasm is een van de sterkhouders van HBO; in de VS is net het zevende seizoen, met een veelbesproken reünie van de Seinfeld-cast, afgelopen. Bij ons is de reeks te zien op de digitale zender Acht; de eerste zes seizoenen zijn uit op dvd (Warner).

Scrubs

KORT Geschifte variant op ER, over een student medicijnen die terechtkomt in een ziekenhuis dat vaak meer op een gekkenhuis lijkt. Hilarische mix van scherpe oneliners, bizarre fantasieën én romantiek.

WAAR Door VT4 gelanceerd als de nieuwe Friends, maar vlug weer afgevoerd. Ondertussen in de VS aan het negende seizoen toe, al heeft de serie veel van haar pluimen verloren. Bij ons zijn de eerste twee reeksen uit op dvd (Walt Disney Home Entertainment).

Modern Family

KORT ‘Mockumentary’ waarin een cameraploeg het leven volgt van drie gezinnen met een hoek af. Omschreven als ‘de nieuwe Arrested Development‘, en al is dat te veel eer, toch is Modern Family een van de betere komedies van de afgelopen jaren.

WAAR Het eerste seizoen loopt momenteel nog op betaalzender Prime. Nog niet uit op dvd.

The Big Bang Theory

KORT De lotgevallen van een groepje nerds, van wie het veilige leventje door elkaar wordt geschud als een mooie blondine de flat aan de overkant van de gang betrekt.

WAAR De klassiekste sitcom uit dit rijtje en wellicht daarom ook de succesvolste. Zowel in de States, waar BBT intussen zowat de nieuwe Friends is , als bij ons, waar 2BE de serie nu elke weekdag uitzendt. Seizoen 1 is ook uit op dvd (Warner).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content