Bert Gabriëls ken je als comedian uit Zonde van de Zendtijd. Elk uur checkt hij zijn agenda online, maar van te lang aan de computer zitten wordt hij toch een beetje ongelukkig.

Hang jij vast aan je computer?

Liefst niet te veel, als ik een paar dagen aan de computer zou moeten spenderen, zou ik niet zo gelukkig zijn. Maar ik heb via Gmail wel mijn agenda online staan. Ik kan daar zelf dingen instoppen, maar ook andere mensen kunnen die agenda aanvullen. Ik moet toegeven dat ik die agenda elk uur check.

Ben jij altijd en overal online?

Dat niet, maar ik probeer toch wel bij te blijven. Ik heb een account op Twitter en Facebook en die voorzie ik regelmatig van updates. Ik vind het een nuttige manier om het contact met het publiek te onderhouden. Ik heb wel een website, maar dat leeft niet zoals zo’n sociale netwerksite. Als mensen me willen volgen, is Facebook voor hen heel makkelijk om op de hoogte te blijven.

Wordt dat contact soms niet storend?

Soms log ik in op Facebook en springen er meteen zes chatvensters open die een ‘Hallo Bert, hoe gaat het met jou’-gesprek willen voeren. Ik heb daar niet altijd de tijd voor, maar dan probeer ik dat ook vriendelijk uit te leggen.

De comedyscene heeft nogal wat zieltjes gewonnen dankzij YouTube. Volg je wat daar verschijnt?

Neen, maar ik zou het wel moeten doen. In plaats daarvan bestel ik om de zes maanden een hele hoop dvd’s via amazon.com. Ik probeer wel wat te schiften aan de hand van recensies die ik online lees of tips van collega’s, anders wordt het te veel. Het is nu eigenlijk al te veel: hier liggen nog tien dvd’s die ik moet bekijken.

Lees je je krant nog op papier?

Neen, ik wilde ecologisch doen en heb mijn papieren abonnement vervangen door een digitaal abonnement. Maar eigenlijk vind ik dat niet leuk. Ik lees niet graag op een scherm en dus doe ik het haast niet. Misschien moet ik toch maar terug naar de papieren krant.

Op krantenwebsites worden heel veel comments gepost. Uit jij ook zo je mening?

Neen, geef mij maar zo’n goede oude lezersbrief. Vroeger had dat wel effect. Toen ik nog in het middelbaar zat, moest ik van de directie mijn haar knippen. Ik was het daar niet mee eens en heb toen een lezersbrief naar de krant gestuurd. Ze hebben hem gepubliceerd en plots had een heel aantal leerkrachten wel respect voor mij. Ik heb mijn haar uiteindelijk niet moeten knippen. Zoiets krijg je met een reactie op een website niet gedaan, denk ik. Maar mensen klagen graag en zulke comments zijn de perfecte uitlaat.

Bert Gabriëls is op maandag 5 april te zien in ‘Wat een leven’ op VT4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content