9. Stranger Things 2

‘Cause this is thriller, thriller night.

Waarom u hier blij mee moet zijn 😕 Stranger Things was dé verrassing van 2016. Het verhaal van een jongetje dat ergens in de vroege jaren 80 verdwijnt in een klein stadje in Indiana oogde half King, half Spielberg, maar het was vooral de uitvoering ervan die de reeks boven zichzelf deed uitstijgen. De tienercast, met een fantastische Millie Bobby Brown als Eleven, was indrukwekkend. De detailzucht in de sets, van de BMX’en tot de filmposters van The Dark Crystal, was pure eighties nostalgia porn. Maar vooral: eindelijk slaagde een mysteryreeks erin een verhaal af te ronden zonder in groteske plotlijnen te vervallen. De verwachtingen voor seizoen twee zijn dan ook hooggespannen.

Komt Eleven terug? 😕 Ja. Seizoen twee volgt haar terwijl ze tracht te ontsnappen uit The Upside Down. Maar de ware focus ligt op Will, het verdwenen jongetje dat u in de laatste aflevering van seizoen één een naaktslak zag ophoesten. De centrale vraag straks: zijn Wills hallucinaties echt of heeft hij last van posttraumatisch stresssyndroom? Afgaande op de trailer wordt die zoektocht behoorlijk donker: Stranger Things lijkt straks minder Spielberg en meer John Carpenter te worden. En sowieso trekt seizoen twee met referenties aan Ghostbusters, Dragon’s Lair en Michael Jacksons Thriller een vers blik eightiesnostalgie open.

Willekeurige trivia 😕 Het lettertype van de opening credits van seizoen één was identiek aan dat van de handleiding van de originele Dungeons & Dragons. Oog voor detail heet dat. Of obsessieve waanzin.

Waar en wanneer? 😕 Netflix. 27 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content