World Soundtrack Awards zet televisiemuziek in de kijker

De zestiende editie van de World Soundtrack Awards staat in het teken van muziek voor televisie en series/miniseries. Er wordt in samenwerking met de organisator van de Emmy Awards een nieuwe award geïntroduceerd, laat Film Fest Gent weten.

“We beleven iets uniek, dat nooit eerder voorgekomen is: in deze nieuwe Gouden Jaren van de televisie is er zo veel kwaliteit om uit te kiezen dat het haast niet bij te houden is”, zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. “De nieuwe TV-drama’s trekken niet alleen de beste regisseurs, scenaristen en acteurs aan, maar ook de meest getalenteerde en creatieve componisten. Nu televisie in de kunst van het verhalen vertellen voor niets moet onderdoen wat in de bioscoop te zien is, willen we het aandeel van de componist belichten in deze verslavende vorm van televisiekunst.”

De 16de editie van de World Soundtrack Awards staat volledig in het teken van muziek geschreven voor televisie (drama, series en miniseries). De nieuwe award ‘Best Original Score for Television Series/Miniseries’ wordt uitgereikt met steun van de internationaal gerenommeerde ‘Academy of Television Arts & Sciences’, organisator van de Emmy Awards. De uitreiking zal voor het eerst doorgaan in Capitole Gent, niet langer het ’t Kuipke, en ook niet langer op het einde van het festival. De gala-avond gaat door op 19 oktober, midden in het 43ste Film Fest Gent (van 11 tot 21 oktober) en het jaarlijkse concert zal op donderdag 20 oktober doorgaan. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content