Vlaamse kortfilm ‘Dura Lex’ wint ‘European New Talent Award’

‘Dura Lex’ van Anke Blondé heeft in het Britse Bristol de ‘European New Talent Award’ gewonnen op het Encounters Short Film and Animation Festival. Het is al de derde prijs voor de tragikomische kortfilm.

‘Dura Lex’ van Anke Blondé is opnieuw in de prijzen gevallen. De korte film van van Anke Blondé won op het Encounters Short Film and Animation, in het Britse Bristol, de ‘Festival European New Talent Award’. Aan de onderscheiding hangt een cheque van 1000 euro. Het festival vond plaats van 18 tot en met 23 september .

De tragikomische kortfilm gaat over een huisvrouw, gespeeld door Wine Dierickx, die de politie over de vloer krijgt in het kader van de zoektocht naar een ‘illegale’ Albanese vrouw. Ze wordt verdacht wordt van mensenhandel. Ze herkent op de foto haar poetsvrouw, wat haar voor een verscheurende keuze plaatst.

De jury prees ‘Dura Lex’ voor onder meer het ‘verfrissende perspectief op het thema van illegale immigratie’. Ook het oog van de regisseuse voor haar personages, de timing en de zwarte komische ondertonen van de film konden op bijval rekenen van de jury. In de hoofdrollen zien we naast Wine Dierickx ook Wim Willaert, Iris Van Cauwenbergh en Nico Sturm. De film werd geproduceerd door Dirk Impens voor Menuet. Fotografie was in handen van Ruben Impens en de montage in die van Alain Dessauvage. Voor het script werkte Anke Blondé samen met Bert Van Dael en Sanne Nuyens.

De ‘European New Talent Award’ is de derde internationale prijs voor de kortfilm. De onderscheiding wordt gesponsord door de University of the West of England en heeft een waarde van 1.000 euro. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content