Twee nieuwe Pixarfilms verwacht

Op D23, een Amerikaanse fanbeurs voor Disney’s nieuwste projecten, werd dit weekend aangekondigd dat Pixar twee nieuwe animatiefilms op stapel heeft staan. In de twee films zullen respectievelijk dinosaurussen en het menselijke brein de hoofdrol spelen.

De Walt Disney Company heeft dit weekend op de D23-beurs twee nieuwe Pixarfilms aangekondigd. In ‘The Untitled Pixar Movie About Dinosaurs’ zullen – zoals de voorlopige titel al doet vermoeden – dinosaurussen centraal staan. Wat als die levensingrijpende asteroïde de aarde gemist had? Het naar eigen zeggen hilarische verhaal beschrijft een wereld waarin dinosaurussen nooit zijn uitgestorven. Bob Peterson, die mee ‘Up’ van Pixar regisseerde, zal de regie op zich nemen. Vanaf 27 november 2013 zal de dinofilm in de zalen te zien zijn.

Het tweede project, voorlopig getiteld als ‘The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside The Mind’, werpt een blik op de werking van de hersenen en de manier waarop ideeën ontstaan. Onder meer vragen als ‘waarom blijven sommige liedjes in ons hoofd hangen?’ worden op een ludieke manier beantwoord. Pete Docter – eveneens regisseur van ‘Up’ maar ook van ‘Monsters Inc.’, is regisseur van dienst. De grappige film wordt in mei 2014 in de zalen verwacht.

Tot dan bent u nog even zoet met Pixars nieuwste ‘Brave’, over een moedige jongedame die boogschutter wil worden, en ‘Monsters University’, een prequel voor ‘Monsters Inc.’. ‘Brave’ speelt vanaf 22 juni 2012 in de zalen, ‘Monsters University’ komt op 21 juni 2013 uit in de Verenigde Staten.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content