Tv-tip: ‘Un long dimanche de fiançailles’ @ één (23.15u)

Audrey Tautou in 'Un long dimanche de fiançailles'. © gf

Na ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ pakte filmromanticus Jean-Pierre Jeunet opnieuw uit met een bewogen liefdesverhaal met Audry Tautou in de hoofdrol, maar deze keer met een totaal ander decor: de oorlog.

Un long dimanche de fiançailles

Jean-Pierre Jeunet met Audrey Tautou, Chantal Neuwirth, Dominique Pinon.

‘Amélie aan het front’, schreef een deel van de Franse pers bij de release van het romantische oorlogsdrama Un long dimanche de fiançailles. Na het fenomenale succes van Le fabuleux destin d’Amélie Poulain gaan actrice Audrey Tautou en regisseur Jean-Pierre Jeunet hier immers samen verder op het stilistische elan van dat Parijse sprookje.

Ook Jeunet ging de vergelijking niet uit de weg. Toen hij de gelijknamige roman van Sébastien Japrisot voor het eerst las, bekende hij, was hij onmiddellijk gefascineerd door het fantasie-aspect in de horror. ‘ J’y voyais un esprit proche de ce qui allait devenir Amélie Poulain’.

Tautou speelt Mathilde, een eigengereide 19-jarige Bretoense in het Frankrijk van de Eerste Wereldoorlog. Ze weigert te geloven dat haar lief Manech (Gaspard Ulliel) gestorven is in de loopgravenhel aan de Somme en gaat zelf naar hem op zoek. Het is het begin van een passioneel liefdesverhaal in sepiakleuren met een hoog magisch-realistisch retrogehalte.


Un long dimanche de fiançailles

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content