Steven Spielberg regisseert verfilming van Roald Dahl’s ‘De GVR’

© Quentin Blake

DreamWorks wist Steven Spielberg te strikken voor de adaptatie van ‘De GVR’, het beroemde kinderboek van de Britse auteur Roald Dahl.

Het kinderboek ‘De GVR’ (De Grote Vriendelijke Reus) werd gepubliceerd in 1982. Quentin Blake verzorgde de tekeningen bij het verhaal over een weesmeisje dat ontvoerd wordt door een aardige reus. Samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van mensetende reuzen.

In 2010 kon DreamWorks de rechten van het verhaal bemachtigen. Melissa Mathison zal het kinderboek bewerken tot een filmscript. Mathison en Spielberg werkten eerder samen voor de kaskraker E.T.. De productie van de film begint in 2015 en er wordt gehoopt op een release in 2016.

‘De GVR heeft drie decennia lang families en hun kinderen betoverd. We zijn dan ook vereerd dat de nazaten van Roald Dahl ons de rechten van deze klassieker hebben toevertrouwd,’ liet de cineast weten in een statement. In 1989 werd ‘De GVR’ al eens vertaald naar het grote scherm in de vorm van een animatiefilm. De versie van Spielberg zal echter werken met acteurs.

Spielberg zal eerst de voorlopig naamloze Koude Oorlog-prent draaien met Tom Hanks in de hoofdrol. De opnames voor deze film gaan in september van start. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content