Star Wars keert naar terug naar zijn roots

© Lucasfilm

De zevende Star Wars-film zal in Groot-Brittannië worden opgenomen. De opnames starten in 2014. De prent komt in 2015 in de zalen.

De zevende Star Wars-film zal in Groot-Brittannië worden opgenomen. Dat meldt de filmmaatschappij Lucasfilm.

De Britse minister van Financiën, George Osborne, heeft door financiële tegemoetkomingen voor de filmindustrie talrijke nieuwe producties naar het eiland gebracht. “Het is een blijk van vertrouwen in het Verenigd Koninkrijk”, zei Osborne.

Voorzitster van Lucasfilm Kathleen Kennedy bevestigde het nieuws tijdens het weekend. Kennedy is blij dat Star Wars naar zijn roots terugkeert. In het verleden werden al delen van de Star Wars-episodes in het Verenigd Koninkrijk gefilmd, onder meer in de beroemde studio Pinewood.

Lucasfilm, dat vorig jaar voor 4,05 miljard dollar aan de Walt Disney Comapany werd verkocht, kondigde ook een achtste en negende Star Wars-film aan.

De verfilming van deel zeven gaat in 2014 van start en komt in 2015 in de zalen. In de film zullen volgens Britse media ook enkele acteurs uit de vorige film meespelen, zoals Harrison Ford en Carrie Fisher. “Star Wars VII” wordt geregisseerd door J.J. Abrams. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content