Recensie: The Company You Keep

Robert Redford goes Weather Underground in de onderhoudende maar demonstratieve dossierthriller The Company You Keep.

Robert Redford speelt in The Company You Keep nog maar eens het politieke geweten van Tinseltown maar zolang dat onderhoudende dossierthrillers als deze oplevert hoor je me daarover geenszins klagen.

Dit keer zet Redford de baseballpet op van Nick Sloan, een voormalig lid van de terreurbeweging The Weather Underground die begin jaren zeventig verschillende aanslagen pleegde op Amerikaanse bodem. Sindsdien wordt Sloan dan ook door de FBI gezocht, maar desondanks slaagde hij erin om dertig jaar lang onder een schuilnaam een advocatenpraktijk te runnen en een familieleven op te bouwen: daar dreigt echter een einde aan te komem wanneer een van zijn vroegere strijdmakkers zich alsnof aangeeft bij de politie en een jonge onderzoeksjournalist snuggerder blijkt dan hij en de FBI lijken te denken.

Door de aanwezigheid van Redford en omwille van het politieke, aan de revolutionaire Nixonjaren zeventig gereletateerde onderwerp roept The Company You Keep onvermijdelijk echos op van All The Presidents Men, zonder evenwel in de buurt te komen van die klassieke journalistenthriller. Daarvoor is Redfords toontje te belerend, het scenario van The Limey-scribent Lem Dobbs te schematisch en niet alle rollen (ook Nick Nolte, Richard Jenkins, Susan Sarandon en Julie Christie passeren de old school revue) even credibel ingevuld, al houdt Redford er stevig de pas in en is hij tenmiste nog bereid om popcorn entertainment aan inhoud en relevante, sociaal-politieke topics te koppelen. Hold on in there, Bobby.

Dave Mestdach

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content