Prinses Leia bevestigd voor Star Wars: Episode VII

Met een simpele “yes” bevestigde actrice Carrie Fisher wat al even in de lucht hing. Ze zal opnieuw als Prinses Leia te zien zijn in JJ Abrams’ opkomende Star Warsfilm.

Star Wars zonder prinses Leia, dat is als vuur zonder hout. Zo moet JJ Abrams ook geredeneerd hebben, want de prinses met de krentenkoekdotjes is terug voor meer intergalactische actie. Tijdens een vragenuurtje met het Amerikaanse magazine Palm Beach Illustrated gaf actrice Carrie Fisher toe dat ze opnieuw naar a galaxy far far away trekt.

Over in welke staat prinses Leia zich 30 jaar na Return Of The Jedi bevindt, kon Fisher nog niets kwijt. Ze lachte de vraag eerder weg met een grapje. “Ze is bejaard. Ze zit in een intergalactisch bejaardentehuis. Ik denk dat ze nog geen haar veranderd is, enkel een beetje trager en minder geneigd om het grote gevecht aan te gaan”. Op de vraag of ze haar legendarische dotjes en gouden bikini weer gaat dragen, reageerde Fisher met een glimlach. “Ik denk dat Leia de bikini nog dagelijks wil dragen, maar dat ze denken dat ze gek geworden is.”

Gouden bikini Carrie Fisher, ondertussen 54 lentes jong, past wellicht niet meer in de gouden bikini waarin ze zich mocht hijsen. De actrice kroop in de originele drie Star Warsfilms – Star Wars Episode IV: A New Hope, Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: Return Of The Jedi – in de huid van de dappere prinses. Ook bij oudgedienden Mark Hamill (Luke Skywalker) en Harrison Ford (Han Solo) werd al gepolst naar hun interesse in een terugkeer.

Eerder dit jaar kondigde Disney Star Wars: Episode VII aan, het eerste luik in een nieuwe trilogie. JJ Abrams, die eerder al Star Trek een nieuw likje filmverf gaf, neemt de regie voor z’n rekening. Michael Arndt is aangeduid als scriptschrijver, en zal de scenario’s schrijven aan de hand van aanwijzingen die George Lucas himself hem gegeven heeft. Daarnaast komen er ook heel wat spin-offs die de focus leggen op nevenpersonages. Die films moeten om de twee jaar verschijnen na de release van Episode VII.

Voorlopig staat de nieuwe Star Wars gepland voor 2015. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content